У столиці запрошують написати диктант. Новини Києва

 07/11/19   –

Новини Києва

Цієї п’ятниці, 8 листопада, в Колонній залі КМДА вже традиційно відбудеться Всеукраїнський радіодиктант. Диктант прозвучить на «Першому каналі UA: Українське радіо».

Трансляція розпочнеться о 10:30 з вступної частини, а через півгодини відбудеться і сам диктант. Читатиме відомий лінгвіст та автор посібників з української мови Олександр Авраменко. Цьогоріч у диктант буде внесено деякі правки, що стосується нового правопису.

Перевірка буде доступною вже через 15 хвилин після написання, адже текст диктанту з‘явиться на сайті разом із коментарями Авраменка стосовно пунктограм та орфограм. Також відомо, що за 15 хвилин починаючи з 11:45 до 12:00 дня) можна буде надіслати скріншот або фото, на якому має бути зворотня адреса. Таким чином зможуть перевірити рівень своїх знань ті, хто писатимуть диктант онлайн. Писати потрібно на електронну скриньку Українського радіо ([email protected]).

Автори диктантів, які напишуть текст без помилок, отримають заохочувальні призи.

Довідка: для самостійного написання диктанту на своєму робочому місці необхідно зайти на інтернет-сторінку Українського радіо (www.nrcu.gov.ua) і налаштувати комп’ютер на прямий ефір в зазначений час – об 11:00.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про фотовиставку, яка присвячена людям без паспорта. Вона відкрилася у столиці та триватиму до 19 листопада.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *