Важать більше чотирьох кілограмів кожен: у КНДІСЕ показали суббоєприпаси до ворожих ракет Х-101 (фото)

Важать більше чотирьох кілограмів кожен: у КНДІСЕ показали суббоєприпаси до ворожих ракет Х-101 (фото)

Експерти КНДІСЕ продемонстрували суббоєприпаси касетної бойової частини російських ракет Х-101. Кожен суббоєприпас важить 4-4,4 кг, а ракета містить близько 60 таких елементів.

Має форму двох півкуль з отвором для підривача на одній з них – саме так виглядає суббоєприпас касетної бойової частини російської крилатої ракети Х-101, який експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз продемонстрували УНН.

Деталі

Фахівці зазначають, що вперше інформація про зміни в стратегічних крилатих ракетах повітряного базування “Х-101” з’явилися на початку травня 2024 року, а їх перше застосування було зафіксовано вже наступного місяця. Додають, що модернізація полягає у встановлені ворогом на “Х-101” другої бойової частини – касетного типу.

Корпус суббоєприпасу додаткової бойової частини крилатої ракети “Х-101” має форму двох півкуль з отвором для підривача на одній з них. Касетна бойова частина ракети вміщує приблизно 60 таких “кульок” (суббоєприпасів), вага однієї становить приблизно 4-4,4 кг. Така модернізація призначена для збільшення радіусу ураження цілі

– розповіли експерти КНДІСЕ.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз розповіли, що оснащення ракет Х-101, окрім осколково-фугасної, касетною бойовою частиною стало можливим за рахунок зменшення паливного баку.

Директор КНДІСЕ Олександр Рувін зазначав, що через брак високотехнологічних компонентів росіянам доводиться міняти високотехнологічні компоненти на ракети Х-101. Зокрема, на них вони сталять блоки наведення з безпілотників “Орлан-10”.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *