9 мультфільмів про захисників і захисниць

1 жовтня відзначаємо День захисників і захисниць України. Вибрали мультфільми, які розповідають про чоловіків і жінок, які захищали свою країну від загарбників. А також хлопчиків і дівчаток — адже складну тему часто легше пояснити дітям у формі чарівної казки.

Пригоди Котигорошка та його друзів

Супергероями, наділеними особливими здібностями, у цьому мультфільмі виступають традиційні персонажі українського фольклору: Котигорошко, Крутивус, Вернидуб, Вернигора. Мультфільми із цієї серії будуть цікаві навіть наймолодшим глядачам.

Микита Кожум’яка

Герой цієї стрічки буде близький малим глядачам, адже він — їхній ровесник. Маленький Микита, син відомого богатиря Кожум’яки, вирішив, що теж може здолати дракона, як це колись зробив його тато. Він вирушає у світ, сповнений пригод, і дає приклад, як боронити рідну землю, незважаючи ні на що — навіть на те, що ворог набагато сильніший.

Маруся Богуславка

Екранізація класичної Думи про Марусю Богуславку, яку діти вивчають у курсі української літератури. Знайомі герої оживають у високохудожній анімаційній стрічці і стають ближчими. 

Як козаки Хаджибей здобували

Історія Чорноморського козацтва не є дуже відомою. Але в ній були свої герої. Саме на плечі українських козаків ліг основний тягар війни за північне Причорномор’я, бо землі сучасної Одещини і Миколаївщини вони вважали своїми, українськими.

Син генерала

У мультфільмі розповідається історія ще одного невідомого захисника України, генерал-хорунжого Армії Української Народної Республіки Всеволода Юхимовича Змієнка. А також його сина Олега, якого намагаються таємно вивезти з окупованої більшовиками Одеси, аби він не потрапив до рук ЧК.

Воїни лісу

Це унікальна анімаційна стрічка про воїнів Української повстанської армії. Непроста історія переказана мовою мультфільму з яскравими персонажами. 

Рая і останній дракон

Юна Рая — смілива войовниця і дочка доброго вождя, що мріє про відродження рідного краю. Для цього, за законами казки, вона має розшукати чарівного дракона. У фантастичній формі змальована реальна боротьба сміливої дівчини за мирне життя батьківщини.

Ваяна

Мультфільм розповідає про 14-річну доньку полінезійського вождя Ваяну, яка вирушає в подорож океаном у пошуках героя Мауї, здатного повернути процвітання її острову. Їй доведеться здолати чимало випробувань на шляху, та доля рідного краю того варта.

Принцеса Мононоке

У цій анімаційній стрічці одразу двоє героїв — принц Ашітака і Мононоке, дівчина, яку виховали вовки і тепер поважають її, як рівну. І хоч напівмістична битва точиться між тваринами і людьми, та якості захисника і захисниці цілком традиційні: чесність, вірність, відвага, готовність віддати життя за цінності, які сповідують.

Мультфільми про війну, зроблені дітьмиУкраїна переможе

Цю анімаційну стрічку створив 11-річний Тимофій Ландрєв на підтримку воїнів АТО. У двохвилинному відео хлопчик розповідає історію вторгнення російських військ на Донбас та запевняє, що українські військові обов’язково відвоюють перемогу.

Маршрутка

Цілу серію анімаційних мініфільмів створили вихованці Дитячої анімаційної студії «Крок» з Києва для підтримки українських солдатів та волонтерів. Представляємо один із них. На каналі в YouTube можете знайти решту.

Поділитися цією статтею

Источник: www.osvitoria.media

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *