Топ способів приготувати неймовірно смачний омлет

Дізнайтеся п’ять способів приготування омлету: класичний французький, з овочами, сиром, травами та грибами. Кожен рецепт пропонує унікальні інгредієнти та техніки для ідеального сніданку.

Топ способів приготувати неймовірно смачний омлет

Омлет є популярним сніданком (і не тільки сніданком) у багатьох країнах світу. Його легко готувати і, головне, завжди є простір для фантазії під час приготування. І сьогодні УНН розповість про п’ять способів приготувати омлет по справжньому смачно і ситно.

Класичний французький омлет

Інгредієнти

  • 2–3 яйця;
    • 1 ст. л. вершкового масла;
      • сіль, перець.

        Приготування

        1. Збити яйця виделкою до однорідності.
          1. Розігріти пательню з маслом на середньому вогні.
            1. Влити яйця, смажити, обережно помішуючи.
              1. Одразу як омлет почне схоплюватися — згорнути рулетом або скласти навпіл.

                Особливістю цього омлету є те, що він м’який, без скоринки, ніжний. Так його готують у Франції.

                Омлет з овочами

                Інгредієнти

                • 2 яйця;
                  • броколі, солодкий перець, помідори чері, кабачок;
                    • сіль, трави;
                      • олія для смаження.

                        Приготування

                        1. Овочі трохи обсмажити або припустити на сковороді.
                          1. Залити збитими яйцями.
                            1. Готувати під кришкою на повільному вогні 5–6 хв.

                              Радимо додати трохи тертого сиру зверху — вийде ще ситніше.

                              Омлет із сиром

                              Інгредієнти

                              • 2 яйця;
                                • 50 г сиру (твердого, фети або моцарели);
                                  • щіпка сушеного часнику або паприки;
                                    • олія.

                                      Приготування

                                      1. Обсмажити яйця, додати натертий сир зверху.
                                        1. Під кришкою розплавиться — подати як відкритий омлет або скласти навпіл.

                                          Якщо додати до цього омлету ще і шинку – це буде чуждове рішення для тих, хто любить поїсти ситніше.

                                          Зелений омлет із травами

                                          Інгредієнти

                                          • 2 яйця;
                                            • кріп, петрушка, шпинат, базилік;є
                                              • ложка молока (опційно).

                                                Приготування

                                                • Подрібнити зелень, додати до яєць;
                                                  • Збити, посолити;
                                                    • Смажити на сухій пательні або на невеликій кількості олії.

                                                      Такий омлет добре очищає організм, легко засвоюється і багатий на залізо.

                                                      Омлет із грибами

                                                      Інгредієнти

                                                      • яйця (2–3 шт);
                                                        • 100 г печериць або інших грибів;
                                                          • цибуля, олія;
                                                            • сіль, перець.

                                                              Приготування

                                                              • Гриби та цибулю обсмажити до золотистого кольору;
                                                                • Додати збиті яйця;
                                                                  • Готувати на середньому вогні до готовності.

                                                                    Вдалим рішенням ще може бути така комбінація: поєднання з тостом з житнього хліба або салатом.

                                                                    Джерело

                                                                    No votes yet.
                                                                    Please wait...

                                                                    Залишити відповідь

                                                                    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *