Смачні та поживні страви з рису: топ цікавих рецептів

УНН представляє п’ять варіантів кулінарних творень на основі рису: різотто з лососем та моцарелою, грибне різотто, стрибаючий джон, сицилійські аранчіні з сиром, овочевий бір’яні. Ці кушнята ідеальні як для щоденного меню, так і для особливих подій.

Смачні та поживні страви з рису: топ цікавих рецептів

Обговорюючи рисові страви, перша асоціація зазвичай пов’язана з пловом. Сьогодні ж УНН презентує п’ять унікальних рецептів поживних страв з цим злаком, які стануть прикрасою будь-якого заходу або звичайного обіду.

Різотто з лососем та моцарелою

Кулінарна класика Північної Італії. Для ідеального результату рекомендується брати круглозернистий рис із високим вмістом крохмалю.

Інгредієнти

·         1 чашка рису

·         200 г філе лосося

·         200 г моцарели

·         ½ чашки сухого білого вина

·         Олія, сіль

·         ½ цибулини

·         1 чашка води

Приготування

1. Дрібно порізати цибулю й смажити до золотистого відтінку. Додати кубований лосось, легенько підсмажити. Всипати рис і продовжувати пасерувати 3-4 хвилини, постійно перемішуючи.

2. Влити вино й чекати повного випаровування. Додати воду, посолити і тушкувати рис до м’якості.

3. Моцарелу нарізати, додати до гарніру. Перемішати і прогрівати ще 60 секунд.

Різотто з білими грибами

Інгредієнти

·         1 чашка рису

·         1 цибулина

·         200 г білих грибів

·         ½ пучка петрушки

·         2 ст. л. пармезану

·         50 мл коньяку

·         50 г вершкового масла

·         Олія, сіль, перець

·         1,5 чашки води

Приготування

1. Підсмажити нарізані гриби на олії. Додати цибулю, натерту півкільцями, і продовжити смаження. Всипати рис і пасерувати 4-5 хвилин.

2. Влити коньяк і дочекатись його випарювання. Додати воду, сіль, спеції і довести крупу до готовності. При потребі – долити рідини.

3. Змішати з вершковим маслом, прикрасити сиром і зеленню.

Стрибаючий Джон

Національна страва півдня США, завезена до Америки конголезькими рабами. Назва походить від імені кульгавого офіціанта, який її популяризував.

Інгредієнти

·         1 чашка рису «жасмин»

·         1 чашка квасолі «вігна»

·         200 г копченої шинки

·         1 цибулина

·         1 зубчик часнику

·         ½ ч. л. гострого перцю

·         Сіль, олія

Приготування

1. Замочити боби на 6 годин. Просушити й варити 30 хвилин у підсоленій воді, потім промити.

2. Порізати м’ясо, подрібнити цибулю з часником. Смажити з перцем 2-3 хвилини.

3. З’єднати боби з м’ясом у каструлі. Залити водою і тушкувати під кришкою 20 хвилин.

4. Всипати рис, посолити і готувати 20 хвилин до повної готовності.

Сицилійські аранчіні

Засмажені рисові кульки з сирною начинкою – візитівка сицилійських кухарів.

Інгредієнти

·         250 г рису «арборіо»

·         3 яйця

·         75 г борошна

·         50 г твердого сиру

·         50 г вершкового масла

·         1 головка моцарели

·         ½ пучка цибулі-шалітки

·         Сіль, олія, сухарі для паніровки

Приготування

1. Відваріть рис до стану аль денте, охолодити. Натерти твердий сир і з’єднати з рисом. Додати масло, сіль та 2 яйця. Виліпити кульки розміром з яйце.

2. Зробити начинку: змішати кубики моцарели з дрібною цибулею. Сформувати з рисової маси коржі, додати начинку і закрити.

3. Збити яйце в окремій мисці. Обваляти кульки у борошні з сухарями. Смажити у розігрітій олії до рум’яного кольору.

4. Викласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.

Овочевий бір’яні

Ароматна страва з Південної Азії, що відрізняється багатством спецій і овочів.

Інгредієнти

·         1,5 чашки рису «басматі»

·         2 цибулини

·         2 картоплини

·         1 баклажан

·         4 помідори

·         2 цукіні

·         1 ч. л. тертого імбиру

·         2 ст. л. родзинок

·         2 зубчики часнику

·         ½ ч. л. червоного перцю

·         ½ ч. л. куркуми

·         ½ ч. л. шафрану

·         ½ чашки йогурту

·         Сіль, олія

Приготування

1. Порізати овочі крупними фрагментами. Шафран залити окропом.

2. Підсмажити родзинки 2 хвилини і вилучити. У тій же пательні смажити цибулю, часник та імбир. Додати спеції, потім помідори з йогуртом і тушкувати 8-10 хвилин.

3. Всипати рис і прогрівати 30 секунд. Додати шафрановий настій і воду, покривши злак на 1 см. Томити 10 хвилин, потім додати овочі і готувати під кришкою ще 20 хвилин. Перед подачею прикрасити родзинками.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *