УНН представляє п’ять варіантів кулінарних творень на основі рису: різотто з лососем та моцарелою, грибне різотто, стрибаючий джон, сицилійські аранчіні з сиром, овочевий бір’яні. Ці кушнята ідеальні як для щоденного меню, так і для особливих подій.
Обговорюючи рисові страви, перша асоціація зазвичай пов’язана з пловом. Сьогодні ж УНН презентує п’ять унікальних рецептів поживних страв з цим злаком, які стануть прикрасою будь-якого заходу або звичайного обіду.
Різотто з лососем та моцарелою
Кулінарна класика Північної Італії. Для ідеального результату рекомендується брати круглозернистий рис із високим вмістом крохмалю.
Інгредієнти
· 1 чашка рису
· 200 г філе лосося
· 200 г моцарели
· ½ чашки сухого білого вина
· Олія, сіль
· ½ цибулини
· 1 чашка води
Приготування
1. Дрібно порізати цибулю й смажити до золотистого відтінку. Додати кубований лосось, легенько підсмажити. Всипати рис і продовжувати пасерувати 3-4 хвилини, постійно перемішуючи.
2. Влити вино й чекати повного випаровування. Додати воду, посолити і тушкувати рис до м’якості.
3. Моцарелу нарізати, додати до гарніру. Перемішати і прогрівати ще 60 секунд.
Різотто з білими грибами
Інгредієнти
· 1 чашка рису
· 1 цибулина
· 200 г білих грибів
· ½ пучка петрушки
· 2 ст. л. пармезану
· 50 мл коньяку
· 50 г вершкового масла
· Олія, сіль, перець
· 1,5 чашки води
Приготування
1. Підсмажити нарізані гриби на олії. Додати цибулю, натерту півкільцями, і продовжити смаження. Всипати рис і пасерувати 4-5 хвилин.
2. Влити коньяк і дочекатись його випарювання. Додати воду, сіль, спеції і довести крупу до готовності. При потребі – долити рідини.
3. Змішати з вершковим маслом, прикрасити сиром і зеленню.
Стрибаючий Джон
Національна страва півдня США, завезена до Америки конголезькими рабами. Назва походить від імені кульгавого офіціанта, який її популяризував.
Інгредієнти
· 1 чашка рису «жасмин»
· 1 чашка квасолі «вігна»
· 200 г копченої шинки
· 1 цибулина
· 1 зубчик часнику
· ½ ч. л. гострого перцю
· Сіль, олія
Приготування
1. Замочити боби на 6 годин. Просушити й варити 30 хвилин у підсоленій воді, потім промити.
2. Порізати м’ясо, подрібнити цибулю з часником. Смажити з перцем 2-3 хвилини.
3. З’єднати боби з м’ясом у каструлі. Залити водою і тушкувати під кришкою 20 хвилин.
4. Всипати рис, посолити і готувати 20 хвилин до повної готовності.
Сицилійські аранчіні
Засмажені рисові кульки з сирною начинкою – візитівка сицилійських кухарів.
Інгредієнти
· 250 г рису «арборіо»
· 3 яйця
· 75 г борошна
· 50 г твердого сиру
· 50 г вершкового масла
· 1 головка моцарели
· ½ пучка цибулі-шалітки
· Сіль, олія, сухарі для паніровки
Приготування
1. Відваріть рис до стану аль денте, охолодити. Натерти твердий сир і з’єднати з рисом. Додати масло, сіль та 2 яйця. Виліпити кульки розміром з яйце.
2. Зробити начинку: змішати кубики моцарели з дрібною цибулею. Сформувати з рисової маси коржі, додати начинку і закрити.
3. Збити яйце в окремій мисці. Обваляти кульки у борошні з сухарями. Смажити у розігрітій олії до рум’яного кольору.
4. Викласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Овочевий бір’яні
Ароматна страва з Південної Азії, що відрізняється багатством спецій і овочів.
Інгредієнти
· 1,5 чашки рису «басматі»
· 2 цибулини
· 2 картоплини
· 1 баклажан
· 4 помідори
· 2 цукіні
· 1 ч. л. тертого імбиру
· 2 ст. л. родзинок
· 2 зубчики часнику
· ½ ч. л. червоного перцю
· ½ ч. л. куркуми
· ½ ч. л. шафрану
· ½ чашки йогурту
· Сіль, олія
Приготування
1. Порізати овочі крупними фрагментами. Шафран залити окропом.
2. Підсмажити родзинки 2 хвилини і вилучити. У тій же пательні смажити цибулю, часник та імбир. Додати спеції, потім помідори з йогуртом і тушкувати 8-10 хвилин.
3. Всипати рис і прогрівати 30 секунд. Додати шафрановий настій і воду, покривши злак на 1 см. Томити 10 хвилин, потім додати овочі і готувати під кришкою ще 20 хвилин. Перед подачею прикрасити родзинками.