Фермери розкрили секретні способи обрати найсмачнішу диню

Як точно обрати солодку та стиглу диню в магазині або на базарі.

Щоб обрати солодку соковиту диню треба орієнтуватися на свій ніс та уважно роздивитися покупку. Про це фермери розповіли кореспондентці видання Allrecipes.

Видання спілкувалося з трьома фермерами – Джоном Джинджерічем зі американського штату Теннессі, Коєм Хенкоком та Хантером Слейдом за штату Джорджія.

Вони розповіли, що найпростіше при виборі дині орієнтуватися на запах – диня має бути ароматною. Принюхуватися треба з боку, протилежному від плодоніжки – саме там була квітка. Стигла диня матиме солодкий, фруктовий, квітковий та легкий мускусний аромат. Обирати треба найсолодшу, вона й буде найбільш соковитою та смачною.

Також краще брати диню, в якої повністю відсохла плодоніжка. Це значить, що диню не зрізали занадто рано і вона ще трохи достигла під час транспортування. Зверніть увагу, як розподілені тріщини на шкірці. У стиглого плоду малюнок буде рівномірним, а лінії будуть світло-коричневими та грубими. Зелені лінії означають, що диня недозріла.

Окрім того, диня має здаватися важкою, як на свій розмір. Це означає, що в ній багато соку. Також можна постукати по шкірці, звук має бути глибоким, міцним та резонансним. Недостиглі або перестиглі дині часто звучать більш високо, повно та порожнисто.

Точно не треба купувати дині з мякими плямами, зеленою шкіркою (якщо це не ознака сорту), залишками плодоніжки, неприємним запахом.

 

Источник: www.rivne1.tv

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *