Аеропорт «Київ» може закритися

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського знову звернувся до Президента, Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури та міського голови Києва з проханням про допомогу.

Через локдаун і зупинки, викликаних карантином, підприємство опинилося на межі банкрутства. Воно може позбутися своєї інфраструктури, колективу і припинити роботу.

За словами Володимира Омеляна, міністра інфраструктури в 2016-2019 рр., через карантин польоти над Україною скоротилися на 90%. І треба було не зупиняти внутрішнє повідомлення, а ввести суворий контроль при вході в аеропорт і посадці на рейс.

«Забезпечити маски, рукавички, дезінфектори і в разі необхідності – ПЛР-тести на вході і виході, як, наприклад, це робиться в аеропорту Відня», – каже Омелян.

Аеропорт «Київ» є другим за величиною платником податків серед комунальних підприємств столиці. До карантину він обслуговував рейси в 140 міст 48 країн. У 2019 пасажиропотік склав 2,6 мільйона чоловік. Штат аеропорту – 1900 співробітників.

Нагадаємо, що 17 березня Україна закрила авіасполучення, в тому числі і внутрішнє, через коронавірус. Частково працює тільки «Бориспіль», що виконує спецрейси.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що в Києві загадково зникла 13-річна дівчинка.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *