Будівництво Національного військового меморіального кладовища: які роботи вже тривають та хто їх проводить

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Будівництво Національного військового меморіального кладовища: які роботи вже тривають та хто їх проводить

На земельних ділянках, виділених для будівництва Національного військового меморіального кладовища, проводяться підготовчі роботи, включаючи підготовку ділянки, знесення, геодезичні роботи, будівництво тимчасових споруд, під’їзних шляхів та видалення зелених насаджень, контракти на виконання яких укладені з різними компаніями.

Наразі на земельних ділянках, виділених під будівництво Національного військового меморіального кладовища, тривають підготовчі роботи. Про деталі процесу у відповідь на запит УНН повідомили в ДУ “НВМК”.

Деталі

“(…) підготовчі роботи – роботи з підготовки земельної ділянки, влаштування огородження будівельного майданчика та знесення будівель і споруд, порушення елементів благоустрою в межах відведеної земельної ділянки, вишукувальні роботи, роботи із спорудження тимчасових виробничих та побутових споруд, необхідних для організації і обслуговування будівництва, улаштування під’їзних шляхів, складування будівельних матеріалів, підведення тимчасових інженерних мереж, а також з винесення інженерних мереж та видалення зелених насаджень”, – ідеться у відповіді на запит.

Під час підготовчого періоду роботи проводить ТОВ “АВТОСПЕЦЮГ”, з яким Державна установа “Національне військове меморіальне кладовище” 25 березня 2024 року уклала відповідний договір. Технічний нагляд за проведенням цих робіт здійснює ФОП Шумахер Валерій Іванович, а авторський нагляд – ТОВ “ІНЖИНІРИНГ ХОЛДИНГ”, договори з якими були підписані того ж дня.

Також 29 березня 2024 року в ДУ “НВМК” було створено комісію з обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню під час виконання підготовчих та/або будівельних робіт і експлуатації кладовища. Уже 1 квітня було підписано акт обстеження зелених насаджень та наказ, згідно якого видаленню підлягають 55 куб. метрів деревини. Займатися видаленням буде ТОВ “АВТОСПЕЦЮГ”

Слід додати, що відповідно до інформації у системі “Прозорро”, на підготовчі роботи, які проводить ТОВ “АВТОСПЕЦЮГ”, виділено 1,42 млн грн. Вартість послуг – допорогова, а отже укладання договору не потребувало використання електронної системи. Договір також не було оприлюднено. Відповідно до інформації з системи You Control, ТОВ “АВТОСПЕЦЮГ” належить Олександру Пітелю. Компанія була заснована у 2020 році та надає послуги з 15 видів діяльності, сере яких “Інші види діяльності із прибирання”, “Інша діяльність із прибирання будинків і промислових об’єктів”, “Інші спеціалізовані будівельні роботи, н.в.і.у”, “Надання в оренду вантажних автомобілів” тощо.

ФОП Шумахер Валерій Іванович з Києва проводить діяльність у сфері архітектури, а також інжинірингу, геології та геодезії, надає технічну консультацію у цих сферах. Відповідно до відкритих даних, з 2022 року цей ФОП 60 разів ставав переможцем у тендерах з надання послуг з технічного нагляду, послуг з нагляду за виконанням будівельних робіт тощо. Більшість з цих тендерів проводило Управління освіти Шевченківського району Києва. За здійснення технічного нагляду під час підготовчих робіт для зведення меморіального комплексу ФОП Шумахер отримає 18 300 грн.

ТОВ “ІНЖИНІРИНГ ХОЛДИНГ”, яке здійснює авторський нагляд, також зареєстроване в Києві. Керує ним Олексій Карайбіда. У ТОВ – 24 види діяльності, зокрема, знесення, електромонтажні роботи, діяльність у сфері права, будівництво житлових та нежитлових будівель, управління нерухомим майном, оптова торгівля будматеріалами, діяльність у сфері архітектури тощо. Належить компанія Віктору Кліменку з Сумщини. ТОВ “ІНЖИНІРИНГ ХОЛДИНГ”, починаючи з 2016 року, кілька разів вигравала у тендерах з проведення проектних робіт, зокрема для “Національного Інститут раку” та ДП “Олімпійський навчально-спортивний центр “КОНЧА-ЗАСПА”. Для ДУ “НВМК” підприємство здійснює не лише роботи з авторського нагляду (вартість робіт 10 680 грн), а й проектні роботи стадії “Ескізний проект” (вартість робіт 271 810 грн) та роботи з коригування проектно-кошторисної документації стадії “Ескізний проект” (вартість – 98 000 грн).

Національне військове меморіальне кладовище будуватимуть у 8 етапів: скільки триватиме будівництво та на якому етапі зведуть крематорій 12 квітня 2024, 06:58 • 121031 перегляд

Нагадаємо

Під зведення кладовища дві ділянки, що розташовані у межах Гатненської територіальної громади, що на Київщині, поблизу села Мархалівка та Південного кладовища (Віта Поштова). Загальна площа становить понад 265 гектарів, з яких більше ніж 120 гектарів займатимуть безпосередньо поля для поховання та інші необхідні споруди для забезпечення почесних поховань

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *