Чи загрожує столиці епідемія грипу? Новини Києва

За 46-й тиждень 2019 року у столиці зареєстрували 10 107 хворих на грип та ГРВІ. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Взагалі на даному етапі епідеміологічний процес знаходиться на низькому рівні – 342,5, що майже на половину нижче ніж епідеміологічний поріг. Як і в попередні тижні, більшу частину хворих склали діти – 6 378 хворих або 63,1%. Всього ж в порівнянні з попереднім тижнем кількість захворілих і зовсім впало, нехай і всього на 0,3%.

До речі, таке зниження стало можливим завдяки зменшенню кількості хворих дітей. Їх захворіло на 0,7%, в той час як кількість хворих дорослих залишилося на колишньому рівні. Правда, незважаючи на загальне падіння числа захворілих дітей, хворих школярів стало тільки більше. На 1,7% більше, якщо бути точніше.

У лікарні звернулися 154 людини, серед яких 127 – неповнолітні. Відзначимо, що керівники навчальних закладів мають право повністю або покласово призупиняти навчальний процес при відсутності 20% від загальної кількості учнів через захворювання на грип та ГРВІ. Таке рішення на початку року прийняли в КМДА.

Раніше «Столичний регіон» писав про рівень захворюваності на кір у столиці.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *