Цікаве навчання в Києві: як батькам допомогти дітям під час карантину

В Україні через карантин усе навчання перевели на дистанційну форму. І батькам іноді буває важко впоратись із дітьми, якщо в малечі багато вільного часу. Якщо раніше їх можна зайняти чимось на дворі, відвести на гуртки, дитячі табори, то під час карантину всі вдома.

Дуже важливо, щоб всі усвідомлювали, що карантин – це не канікули та робота та заняття в усіх продовжується, тільки переходить в онлайн-режим.

Тому соціальні педагоги Аліна Бобко та Ірина Дрозд благодійного фонду “Карітас-Київ” підготували кілька порад, які допоможуть зробити дистанційне навчання цікавішим і легшим як для дітей, так і для дорослих:

  • Розпорядок дня. Щоб навчання не затягувалось на цілий день, варто правильно організувати робочий день дитини, щоб повернення до навчання відбулося максимально комфортно. Прописуйте, стільки часу дитина проводить над завданням, а стільки – за відпочинком. Обов’язково робіть перерви, так дитина не встигне втомитись. Також можна зробити план задач на день.
  • Окремі робочі місця. Разом із дитиною розмістіть на її столі для навчання всі необхідні для цього предмети.
  • Кожні 1-2 години робіть руханки або фізкультхвилинки. Під час карантину вдома всім буде корисно робити більше фізичних вправ.
  • Не забувайте про дослідницьку діяльність. Запропонуйте дитині зробити власний дослідницький проект – нехай протягом карантину спостерігає за ростом рослини у вазоні, змайструє собі помічника з підручних матеріалів. Винаходити і досліджувати разом – неймовірно захоплює.
  • Співпраця з YouTube. Можна скористатися готовими курсами. На YouTube є безліч науково-популярних відео, виступів популяризаторів науки та онлайн курсів. Мотивацію до навчання треба підтримувати, а не гасити.
  • Ігри та творчість. Дозволяйте дитині обирати самій заняття та ігри. Цікавтеся, що діти хотіли б сьогодні зробити і які плани мають на тиждень. Важливо прислухатись до дітей та їхніх бажань. Гра – це завжди і розвиток, і терапія, і адаптація.
  • Щоб адаптація до нового формату навчання відбувалась легше і мотивація до навчання росла, не забувайте хвалити дитину. Вказуйте на всі її успіхи, якими б дрібними вони не були. Під час вимушеної ізоляції непросто всім, а добрі слова від найрідніших підтримують найкраще.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, як виглядав Київ у 1918 році з висоти пташиного польоту.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *