Епіфаній розповів про свято-символ наближення до Бога. Новини Києва

«Свято Введення символічно вказує на день, коли людство отримало можливість наблизитись до Бога» – розповів Епіфаній у Києві.

Свято Введення в Храм Пресвятої Богородиці й Приснодіви Марії – це одне з дванадцяти головних свят річного кола. День, коли на триріччя Марії, її батьки Іоаким та Анна привели її до Храму. Там Захарія, що був первосвященником, натхненний Святим Духом, ввів Богообрану туди, куди входити міг лише він і то раз на рік – в Святеє Святих.

Входження є символом того, що людство отримало можливість звільнитись від полону гріха та наблизитись до Свого Небесного Отця. Саме через Сина Божого, що народиться від Пречистої Марії та Духа Святого людству відкриється шлях до вічного життя та порятунку.

Сьогоднішнє свято підкреслює особливу роль Діви Марії у порятунку людства. Однак, її служіння не припиняється і досі, вона продовжує служити Богу і є для людей найпершою Заступницею, Утішителькою скорботних та Втіхою засмучених, Яка оберігає нас від бід і негараздів.

«Сьогодні ми висловлюємо благоговіння й безмежне почуття вдячності перед Матір’ю Спасителя Господа нашого Ісуса Христа, а також просимо, щоби за ЇЇ молитвами Господь дарував нас усе необхідне для порятунку» – підсумував Епіфаній на своїй Facebook сторінці.

Народні прикмети свята Введення в Храм Пресвятої Діви Марії:

  • Вважається, що з настанням свята зима приходить на землю і остаточно вступає у свої права.
  • Якщо в день Введення в храм Пресвятої Богородиці буде морозно, то зима буде м’якою. Діє прикмета і навпаки: якщо 4 грудня ще тепло, то зима буде лютою.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що мер Києва похизувався новим велосипедом і поскаржився на сивину та зайві три кіло.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *