У столиці жодне святкування не обходиться без новорічного застілля, а жирні та смажені продукти на столі несуть небезпеку прокинутися на наступний ранок у лікарняному ліжку. Тому спеціалісти Дерспоживслужби розповіли, як себе вберегти від отруєння на свята.
Найчастіше отруєння за святковим столом відбувається через сиру рибу, гриби, закрутки та страви з майонезом. Захворювання викликають стафілококи та бактерії групи кишкової палички й сальмонели. Тому продукти до столу варто дуже обачно обирати і якщо ви маєте сумнів, щодо їх свіжості – ризикувати не варто.
Дізнавайся новини Києва першим! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion
Поради, як вберегти себе та рідних від отруєння:
- чистота понад усе: руки, робочі поверхні та столове наряддя повинні бути чистими;
- зберігайте сирі та готові продукти окремо, нарізайте їх окремими ножами та на різних дощечках;
- весь інвентар після зміни продуктів необхідно мити;
- зберігайте харчові продукти та готові справи в чистому та справному холодильнику;
- перевіряйте термін придатності в кожного продукту, навіть якщо в нього приємний вигляд;
- забирайте страви зі столу після їхнього перебування на столі довше двох годин;
- зберігайте страви з майонезом у холодильнику не довше однієї доби.
«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що вчені сформували список продуктів, що викликають залежність.
Новини Києва та Київщини в твоєму телефоні. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion
Источник: www.stolychno.news