Як вберегтись від сказу після укуса кота чи собаки? Новини Києва

Якщо вас у Києві вкусив вуличний собака або кіт — не потрібно впадати в паніку, варто неодмінно слідувати вказаним правилам.

Коти й собаки — одні з найближчих друзів людей. Ми пускаємо їх до себе додому, залишаємо гратися з дітьми та ніжно цілуємо в носик. Однак, часто виникають ситуації, коли тварини опинившись на вулиці, починають поводити себе агресивно й можуть завдати шкоду людині.

Як діяти після укусу кота або собаки:

  • Обробіть рану. Використайте засоби для дезінфекції, на основі спирту або йоду.
  • Одразу зверніться до лікаря. Якщо тварина, що вкусила вас невідома або одразу втікла — вам необхідно зробити щеплення від сказу, які є в кожному медичному закладі.
  • Якщо вам вдалося спіймати тварину, яка вас вкусила або ж ви її знаєте то неодмінно зверніться з нею до ветеринарної клініки. Там проведуть усі необхідні аналізи та обстеження тварини, щоби переконатись, що вона здорова. Карантин для тварини буде тривати 10 днів. Як тільки з’ясується, що тварина здорова — лікування буде зупинено. Якщо тварину не вдасться знайти то щеплення є обов’язковим.

Від сказу можливо захиститись, якщо:

  • Домашні тварини вакциновані за графіком.
  • У вас є профілактичне щеплення. Це стосується: ветеринарів, лісників, єгерів та лаборантів, що працюють безпосередньо з тваринами.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про те, що у Києві дитина впала у каналізаційний люк: хлопця врятував вірний пес.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *