Як зміцнити імунітет? Список продуктів. Новини Києва

Якщо йдеться про продукти, що є у холодильнику кожного киянина, то у холодну, вологу погоду варто збільшити споживання п’яти продуктів: йогурту, часнику, імбиру, меду та шипшини.

Йогурт

Вчені з’ясували, що продукти з високим вмістом пробіотиків нормалізують флору кишківника та зміцнюють імунітет. Під час хвороби натуральний йогурт допоможе пришвидшити одужання. Тому в період сезонних епідемій ГРВІ не оминайте в магазині «живих» йогуртів та продуктів з лакто- та біфідобактеріями.

Часник

Аліцин, що міститься в часнику, допомагає боротись організму з мікробами. Однак, це стосується лише сирого часнику, при нагріванні аліцин зникає. Для профілактики в осінньо-зимовий період варто додавати у страви трохи рубленого часнику.

Імбир

Імбир багатий на вітаміни А, С, В, магній, цинк, фосфор, залізо, калій. Вживання кореню імбиру посилює імунітет та покращує метаболізм. особливо приємно взимку випити гарячого чаю з медом, адже крім корисних властивостей він ще має зігрівальний ефект.

Мед

Насиченість меду корисними елементами та вітаміну просто разюча. Одна столова ложка меду взимку може замінити дозу синтетичних вітамінів. Ще одна важлива властивість меду – його заспокійливий ефект, що допомагає побороти стрес та підвищити імунітет.

Шипшина

Кількість вітаміну С в шипшині настільки значна, що не лише допоможе зміцнити імунітет здорового організму, а й побороти хворому вже наявний вірус.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про ГРИП увесь рік: які наслідки зимового потепління в столиці?

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *