Київстар побудує пів сотні станцій на Київщині для розширення 4G

 10/09/20

Київська область

Найбільший національний оператор мобільного зв’язку Київстар побудує в Київській області 50 нових базових 4G-станцій, щоб розширити покриття доріг і невеликих населених пунктів області високоякісним зв’язком і швидкісним інтернетом.

Про це повідомила пресслужба оператора після підписання Меморандуму про співробітництво з Київською обласною державною адміністрацією.

До проєкту розширення покриття автодоріг і сіл області приєдналася також Українська асоціація операторів зв’язку «Телас» і низка інших провайдерів мобільного зв’язку.

Меморандум передбачає взаємодію Київстар і Київської обласної державної адміністрації для прискорення покриття території Київської області якісним мобільним зв’язком і широкосмуговим доступом до мережі інтернет.

Обласна влада та Київстар об’єднають зусилля для розширення покриття мобільним зв’язком 3G та 4G Київської області в сільській місцевості та на автодорогах, а також для визначення можливостей державно-приватного партнерства у сфері розвитку мобільного широкосмугового доступу до інтернету.

«Для нас розвиток зв’язку стандарту 4G у сільській місцевості — пріоритетний напрямок роботи й інвестування, адже наші абоненти живуть не тільки в мегаполісах, але й у малих населених пунктах, тож для багатьох із них 4G — єдина можливість мати «вікно» до світу швидкісного інтернету. Наша мета — забезпечити до кінця цього року можливість доступу до 4G для більш ніж 90% населення Київської області», — заявив Олександр Когут, директор Київстар з питань регуляторного забезпечення.

Зі свого боку представники КОДА заявили про прагнення до розширення доступу населення та бізнесу області до сучасних цифрових і дистанційних сервісів — це буде сприяти подальшому активному розвитку Київщини.

«Київська область — один із найбільших регіонів України з населенням понад 2 млн осіб. Аби розвивати підприємництво, освітні та соціальні ініціативи, доступ до державних послуг, охорони здоров’я, нам потрібні сучасні мобільні технології. Тому сьогодні ми підписуємо Меморандум про співробітництво з мобільними операторами, які готові сприяти розвитку Київщини та будувати мережі швидкісного мобільного інтернету за новими технологіями», — прокоментував Василь Володін, голова Київської обласної державної адміністрації.

Нині мережа Київстар в області нараховує майже 1 500 базових станцій четвертого покоління, які надають зв’язок і доступ до інтернету жителям 980 населених пунктів. Оператор планує встановити ще 50 нових базових станцій протягом року. Це дозволить поліпшити якість зв’язку та інтернету.

«Підписання Меморандуму з боку Київської облдержадміністрації створює умови для безперешкодного та своєчасного будівництва телеком-мереж і розміщення телеком-об’єктів для надання населенню області якісних телеком-послуг», — прокоментував майбутній розвиток мереж мобільних операторів Леонід Ошеров, голова Української асоціації операторів зв’язку «Телас».

Як відомо, президент України Володимир Зеленський підписав Указ про поліпшення покриття мобільним зв’язком та інтернетом сіл і доріг. Документ передбачає конкретний план дій, який сприятиме мобільним операторам у розширенні доступу українців до якісного зв’язку та високошвидкісного інтернету в невеликих населених пунктах і селах, а також на дорогах.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що у Києві зареєстрували постанову про невизнання результатів виборів у Білорусі 

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *