Кулеба вважає, що Німеччина все ж таки поставить Україні ракети Taurus

Кулеба вважає, що Німеччина все ж таки поставить Україні ракети Taurus

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина зрештою поставить Україні високоточні крилаті ракети Taurus.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Німеччина все ж таки з часом поставить Україні високоточні крилаті ракети Taurus. Про це він заявив на полях Мюнхенської конференції з безпеки 17 лютого, передає УНН з посиланням на DW.

“Той факт, що ви не чуєте чіткого ні, це вже сама по собі відповідь. Ми, як і раніше, вважаємо, що такі проблеми колись будуть вирішені, життя за останні два роки навчило нас цього”, – заявив він Кулеба.

Кулеба нагадав, що досі будь-яка дискусія про постачання Україні нових видів озброєнь починалася з відмови, уряд ФРН вагався і перед тим, як передати Києву танки Leopard.

Кулеба обґрунтував свої надії тим, що Німеччина нині помітно посилює підтримку України. За словами міністра, це продемонстрував і візит президента України Володимира Зеленського до Берліна, під час якого було підписано довгострокову угоду про співробітництво у сфері безпеки між двома країнами, а також схвалено виділення Києву нового пакета військової допомоги.

Кулеба підкреслив особливу важливість ракет Taurus для України.

 “Є лише один шлях зруйнувати російський потенціал в Україні. Його необхідно вразити в глибині окупованих територій, і Taurus поряд з американськими ракетами ATACMS – найсучасніший вид озброєнь для виконання цього завдання. Якщо ми хочемо вдарити за лінію фронту, порушити їхню логістику, знищити їхні арсенали, то цього можна зробити лише за допомогою ракет великої дальності”, – пояснив глава МЗС України.

Доповнення

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки ухилився від прямих відповідей на запитання, чому ФРН не надає Збройним силам України далекобійні крилаті ракети Taurus.

У січні Німецький Бундестаг не підтримав заклик передати Україні ракети Taurus.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *