Маршала Тимошенка закликають перейменувати. Новини Києва

На сайті столичної мерії з’явилася петиція із закликом надати ім’я Левка Лук’яненка вулиці, яку свого часу було названо на честь маршала Тимошенка.

З петицією до Київради звертаються, оскільки варіант нової назви ім’ям письменника Миколи Кагарлицького вже вибрали, але місцеві жителі хочуть, щоб при перейменуванні врахували їхню думку.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

Автор петиції Олександра Мельник зазначає, що вулицю Маршала Тимошенко повинні перейменувати рано чи пізно, оскільки це вимога закону про декомунізацію. На її думку, вулиця такого масштабу, як Маршала Тимошенко, повинна носити ім’я людини, чиє ім’я відоме кожному українцеві і чий внесок в українську історію незаперечний. Такою особистістю і є Левко Лук’яненко.

Довідка: Левко Лук’яненко – дисидент та правозахисник, який присвятив життя боротьбі за вільну і демократичну Україну. «За антирадянську агітацію і пропаганду» 26 років провів у радянських таборах. Лук’яненко є автором Акту проголошення незалежності України, був народним депутатом України чотирьох скликань. У 2005 році отримав звання Героя України. У 2016 році став лауреатом Національної премії імені Тараса Шевченка.

Віддати свій голос за перейменування можна за посиланням.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про петицію, у якій закликають перейменувати вулицю Московську у столиці.

Всі новини Києва за ранку до ночі. Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *