Мільйонні витрати на зарплату: в агентстві, яке почне закупівлі для війська тільки з наступного року, вже розписали фонд заробітної плати

Мільйонні витрати на зарплату: в агентстві, яке почне закупівлі для війська тільки з наступного року, вже розписали фонд заробітної плати

Місячний зарплатний фонд агенції, яку також називають «Держаний оператор тилу», становить 8 млн 87 тисяч гривень. Кількість штатних працівників – 145 осіб.

УНН став відомий місячний зарплатний фонд “Агенції закупівель у сфері оборони”, очолюваної Арсеном Жумаділовим, на 2023 рік.

Примітно, що агенція, яка фактично ще проходить стадію формування, ще місяць тому – 6 листопада 2023, видала наказ, яким витрачає на зарплату співробітників понад 8 млн грн.

Місячний зарплатний фонд агенції, яку також називають “Держаний оператор тилу”, становить 8 млн 87 тисяч гривень. Кількість штатних працівників – 145 осіб. Тобто середній рівень заробітної плати ставить трохи більше 55 тисяч гривень. При цьому, заробітна плата керівника агенції Арсена Жумаділова перевищує 193 тисячі гривень, ще по 161 тисячі гривень отримують двоє директорів з управління закупівлями і постачанням.

Нагадаємо

30 жовтня міністр оборони призначив керівником Агенції Арсена Жумаділова і підписав з ним контракт. Підприємство має перебрати на себе всі обов’язки та запустити всі процеси тилових закупівель для ЗСУ.

Закупівлі агенція здійснюватиме вже з бюджету за 2024 рік, тобто фактично на другий квартал наступного року. До кінця 2023 року Міноборони закриватиме закупівлі для Збройних Сил за заявками про нагальну потребу.

Додамо

Після свого призначення на посаду керівника “Державного оператора тилу” Жумаділов анонсував зміни у проведенні закупівель, зокрема, харчування для військових. За його словами, Державний оператор тилу розіб’є 407 позицій, які є у каталозі харчування для військових, орієнтовно на 30-35 категорій, за кожною з яких будуть окремі договори та процедури.

“Ціна за одиницю кожного товару буде доступна для суспільства з тим, щоб воно точно розуміло, за якою ціною закуповується яйце, яблуко, картопля, м’ясо тощо”, — запевнив Жумаділов.

Крім того, буде окремо закуповуватися товарна і логістична складові. При цьому, за повідомленнями ЗМІ, нові керівники по закупівлях Міноборони переконані, що значна частина даних про закупівлі має бути закритою через можливі обстріли потужностей. Йдеться про ціни пропозицій від учасників, інформацію про самих учасників та переможців торгів – тобто постачальників. Нові закупівельники вирішили, що громадськість не повинна знати, хто отримуватиме держконтракти, а також те, які ціни були запропоновані іншими учасниками, окрім переможців.  

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *