На Київщині селяни намагалися спалити будинок санітарки з підозрою на коронавірус

У селі Чорногородка Макарівського району Київської області лікарі, що працюють у Києві, заявили про небезпеку від односельчан. За їх словами, голова села заборонив їм виходити з дому, незважаючи на те, що вони не заражені COVID-19, погрожуючи їм гігантським штрафом. Зі свого боку, сусіди намагалися підпалити будинок однієї з медсестер.

Наприкінці минулого місяця співробітники клінічної лікарні №5 мали контакти з пацієнтами, в яких пізніше підтвердився коронавірус. Усі медичні працівники здали тест. За результатами – виявлено 9 інфікованих. П’ятеро осіб наразі лікуються на стаціонарі.

У трьох санітарок з Макарівського району тест підтвердив негативний результат, і вони продовжують працювати. Однак голові села, звідки жінки їздять на роботу, результатів тесту недостатньо. Він заборонив їм виходити з дому.

Днями одній з санітарок з Черногородки Олені Міщенко у двір кинули коктейль Молотова. Жінка спробувала викликати поліцію, але та відмовилася приїхати. Голова села заявив, що якщо побачить Олену на вулиці, вона заплатить штраф 17 тис. грн.

Лікар-анестезіолог Ярослав Товстуха з лікарні №5, який підвозить санітарок на роботу, переживає за них, інші співробітники клініки в розпачі.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що з’явилася оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *