На телеканалі «Київ» з’ясували, що депутати виборцям нічим не зобов’язані. Новини Києва

Цікавим і повчальним видався ефір чергової програми «Київрада», що виходить на телеканалі «Київ».

Нагадаємо, що в цьому проєкті кияни зустрічаються з місцевими депутатами й в прямому ефірі ставлять їм конкретні питання, на які вимагають такі ж відверті відповіді. Цього разу учасники програми говорили про те, що депутати, виявляється, нічим не зобов’язані своїм виборцям. Для обізнаних в українському законодавстві це не є новиною. Однак більшість пересічних громадян, як показує практика, сподіваються на виконання тих обіцянок, на які такі щедрі кандидати під час передвиборчих перегонів. І до речі,  вже чинні депутати не завжди спроможні їх виконувати, навіть якщо дуже хочуть. Адже часто повноваження міста стикаються з приватними компаніями.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Наприклад, в цьому випуску «Київради» міський депутат Олександр Міщенко тримав відповідь перед своїми виборцями з округу № 53. Люди скаржилися на газову заправку, що розташована перед самим житловим будинком, за адресою вул.Азербайджанська,8а. Щодня по чотири рази на добу сюди завозять газ. Мешканці не можуть через сморід навіть відкрити вікна.   І високу захворюваність жителів пов’язують з роботою цієї заправки також. Тож депутатові нагадали, що він перед виборами обіцяв з цією проблемою розібратися. Однак сталося не так, як бажалося. Виявляється, з 14-го року Міщенко не одноразово намагався закрити газову заправку. І навіть закривав. Але …через півтора місяця вона знову почала працювати. Виявляється, що заправка знаходиться на території гаражного кооперативу, тож у «Київблагоустрою» немає наразі повноважень її закрити.

Або інший приклад, до речі, не такий вже рідкісний для Києва: проблеми з реєструванням та пломбуванням електролічильників в тому ж таки будинку по вулиці Азербайджанській. Олександр Міщенко розповів, що з цього приводу також неодноразову відправляв запити до ДТЕК. Та оскільки це приватна компанія, результату поки що немає. Депутат порекомендував людям таких випадках створювати ОСББ і бути більше активними.

Тож дивіться програму «Київрада», що виходить щоп’ятниці в ефірі телеканалу «Київ», аби знати, які обіцянки виконувати в компетенції депутатів.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що телеканал «Київ» проведе освітній марафон у прямому ефірі.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *