Норвегія схвалила прямий продаж зброї Україні

Норвегія схвалила прямий продаж зброї Україні

Норвегія дозволить своїй оборонній промисловості продавати зброю безпосередньо Україні з 2024 року, що посилить підтримку в умовах війни з росією.

Уряд Норвегії вирішив дозволити прямі продажі зброї та оборонної продукції оборонної промисловості Норвегії оборонним органам України. Ця зміна політики набуде чинності 1 січня 2024 року, передає УНН.

У надзвичайній безпековій ситуації, що склалася в результаті агресивної війни Росії, вкрай важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Підтримка України важлива для безпеки Норвегії та Європи. Ми повинні планувати можливість продовження незаконної агресивної війни. Тому уряд вирішив дозволити прямі продажі зброї та пов’язаної з обороною продукції норвезької оборонної промисловості в Україну 

– заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

В урядовому пресрелізі також зазначено, що норвезька військова підтримка України є частиною широких міжнародних зусиль союзників.

“Ця зміна означає, що ми разом із нашими союзниками захищаємо фундаментальні інтереси політики оборони та безпеки Норвегії. Уряд використовує низку інструментів для сприяння важливій ролі оборонної промисловості в поточній ситуації політики безпеки”, — каже міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *