Під Києвом відкриється унікальний «Добропарк». Новини Києва

У Києві президент громадської організації Folk Ukraine Ігор Добруцький в інтерв’ю «Інформатору» розповів про свій унікальний проєкт «Добропарк».

Унікальний парк — «Добропарк» — про який Добруцький, за його словами, мріяв 10 років, відкриється вже у квітні нинішнього року. Розташований він у 18 кілометрах від столиці. 

«Добропарк» — це новий сучасний дендропарк площею 400 футбольних полів. У ньому буде безліч локацій, які засновник називає садами: сад петуній, сад трав тощо.

Будь в курсі найцікавіших новин Києва та Київщини. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Окрема гордість нового дендропарку — тюльпани. Їх тут висаджено 8 кілометрів за стандартом голландських полів (всього 97 сортів). У нинішньому році в парку буде півтора мільйона тюльпанів, через рік — 3 мільйони, через два — 5–7 мільйонів.

Особливість парку — унікальне чисте повітря.

«У парку взагалі буде правильне здорове повітря — ялівець, лавандові поля — 300 тисяч саджанців висаджують у цьому році. Парк стане зоною профілактики від багатьох захворювань», — стверджує Добруцький.

Також в парку планують створити театр ароматів.

Взагалі в «Добропарку» вже висадили 44 тисячі дерев, але робота буде продовжена. Адже парк, за словами його засновника, «це не бліцкриг». 

Влаштовуватимуть тут спеціальні дні та сезонні виставки в періоди цвітіння рослин. Наприклад, для заводчиків півоній, які зможуть презентувати свої найкращі квіти та продавати їх.

На задум президента Folk Ukraine, «Добропарк» буде мультипарком: не тільки локації з квітами, а й фестивальна зона, дитяча зона з динозаврами тощо.

Найдорожчий квиток до парку зараз коштуватиме приблизно 2 євро. Коли парк відкриють повністю — до 10 євро.

До парку від метро «Житомирська» ходитиме автобус. Також туди можна буде дістатися власним транспортом (облаштована зона паркування).

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *