Російське видання проілюструвало статтю фото Києва. Новини Києва

Російський відділ National Geographiс опублікував резонансний матеріал під назвою «Куди поїдуть росіяни на Новий рік». І все б нічого, ніхто б не звернув уваги на статтю, але ж проілюстрували її жуоналісти світлиною новорічного Києва, а точніше Софійської площі.

У матеріалі повідомляється, в які міста і країни поїдуть відпочивати жителі РФ. Серед перерахованих напрямків – традиційні Туреччина, Таїланд та інші південні приморські країни, а також місцеві визначні пам’ятки на кшталт Великого Устюга. Про Україну в статті жодного слова, але ж на фото зображена головна ялинка України на Софіївській площі міста Києва.

Журналісти припустилися помилки, але чи випадково?

У підпису під фото також не повідомляється, де воно зроблено. Журналісти розкопали походження світлини: її взято з фотохостингу flickr зі сторінки користувача spoilt.exile (Станіслав Непочатов). У його акаунті, окрім цієї фотографії 2018 року, містяться сотні фотографій Києва, панорами Дніпра, фотографії з військових парадів останніх років та, що найцікавіше, безліч фотографій з Майдану під час революції гідності. У профілі автора також зазначено, що він народився в Краматорську, а зараз проживає в Києві.

Раніше «Столичний регіон» писав про кількість вихідних у січні.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *