Розвідка підтвердила чинність російського паспорта глави ВККС

Розвідка підтвердила чинність російського паспорта глави ВККС

Розвідка підтвердила чинність російського паспорта глави ВККС

Служба зовнішньої розвідки України за результатами перевірки глави Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова повідомила до ВККС, що його російський паспорт є дійсним. Про це УНН стало відомо з власник джерел.

Перевірка проводилася щодо наявності в Ігнатова іншого громадянства, окрім українського, зокрема громадянства рф.

“Так, паспорт таки є”, – зазначив співрозмовник агентства.

За результатами перевірки було виявлено особу, чиї дані повністю співпадають з даними Ігнатова (зокрема, ПІБ, дата та місце народження). Було перевірено номер російського паспорта цієї особи, і він не значиться в списках недійсних паспортів громадян рф. Тобто, фактично, це означає, що паспорт дотепер є діючим.

Водночас, як зазначили у розвідці, у зв’язку з розірванням дипломатичних відносин з рф наразі Україна не може отримати копії документів.

Нагадаємо

Інформація про наявність російського громадянства у голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Романа Ігнатова почала ширитися у червні 2023 року, після призначення його головою ВККС. При цьому Роман Ігнатов пройшов перевірку Конкурсною комісією з відбору ВККС.

Сам Ігнатов категорично відкидав, що у нього є російський паспорт. Окрім того, Ігнатов нагадав, що в листопаді 2014 року він потрапив у полон бойовиків в Луганську (сам Ігнатов родом з Луганська). За його словами, був звільнений завдяки втручанню місцевої жительки, яку просила про звільнення його дружина і яка знала “певних осіб, які очолили так звану “лнр”, тому що у мирні часи лікувала їх”.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *