Сезонні заготовки: 5 простих та смачних рецептів серпневих закруток

UNN пропонує 5 перевірених рецептів сезонних заготовок: солоні огірки, мариновані помідори, баклажани, компот із персиків та маринований кавун. Ці рецепти допоможуть зберегти смак літа на зиму.

Сезонні заготовки: 5 простих та смачних рецептів серпневих закруток

Літо – найкращий час для консервації овочів та фруктів про запас. УНН пропонує перевірені рецепти. УНН пропонує добірку перевірених рецептів закруток, які з легкістю прикрасять ваш зимовий стіл і подарують відчуття літа навіть у найхолодніші дні.

Солоні огірки

Інгредієнти на 1 л банку:

400 г невеликих огірків;

1 суцвіття кропу;

2-3 лаврових листки;

2 зубчики часнику;

0,5 ч. л. духмяного перцю горошком;

корінь хрону;

1–2 листки хрону;

1 ст. л. солі (без гірки) на 1 л води.

Приготування:

Огірки ретельно промити й замочити у холодній воді на 3–4 години, щоб були хрусткі. На дно стерилізованої банки викласти листя хрону, кріп, лавровий лист, часник і перець. Щільно укласти огірки, додаючи шматочок кореня хрону. Залити киплячим розсолом (вода + сіль). Накрити кришкою, простерилізувати банки 5–7 хвилин, потім закатати. Перевернути догори дном, укутати до повного охолодження.

Мариновані помідори

Інгредієнти на 1 л маринаду:

3ст. л. цукру;

1ст. л. солі;

2 ст. л. 9% оцту;

помідори (скільки влізе в банку);

гілочка петрушки;

перець горошком – 4–5 шт;

кільця цибулі (за бажанням);

2 зубчики часнику.

Приготування:

У стерильні банки викласти петрушку, часник, перець горошком та цибулю. Щільно заповнити банки помідорами. Приготувати маринад: у воду додати сіль, цукор, довести до кипіння, влити оцет. Залити гарячим маринадом помідори, накрити кришками. Стерилізувати 10–12 хвилин, закатати та укутати до охолодження.

Мариновані баклажани

Інгредієнти:

5 кг баклажанів;

4,5 л води;

50 мл 9% оцту (для бланшування);

3 головки часнику;

1 пучок кропу;

300 мл олії;

250 мл 9% оцту (для маринаду);

1 ч. л. чорного меленого перцю;

4 ст. л. солі;

1 ч. л. цукру.

Приготування:

Баклажани нарізати кружечками товщиною 1–1,5 см. У великій каструлі закип’ятити воду з 50 мл оцту, бланшувати баклажани 5 хвилин, потім відкинути на друшляк. Часник подрібнити, кріп посікти. У стерильні банки викласти шарами баклажани, пересипаючи часником і кропом. Приготувати маринад: у воду додати сіль, цукор, перець, влити 250 мл оцту, закип’ятити. Залити баклажани гарячим маринадом, додати в кожну банку по 1–2 ст. л. олії. Закатати, перевернути та укутати до охолодження.

Компот із персиків

Інгредієнти:

1 кг стиглих персиків;

1 л води;

0,5 ч. л. лимонної кислоти;

400 г цукру.

Приготування:

Персики вимити, розрізати на половинки, видалити кісточки. Викласти у стерильні банки. Зварити сироп: у воду додати цукор, лимонну кислоту, закип’ятити. Залити персики гарячим сиропом, накрити кришками. Стерилізувати 15 хвилин, закатати та укутати до охолодження.

Маринований кавун

Інгредієнти:

2 кг кавуна (м’якоть без кісточок);

2,5 л води;

3 ст. л. меду;

1 ст. л. цукру;

1 ст. л. солі;

160 г 9% оцту.

Приготування:

Кавун нарізати шматочками середнього розміру. Викласти у стерильні банки. Приготувати маринад: у воду додати сіль, цукор, мед, закип’ятити. Влити оцет, одразу зняти з вогню. Залити кавун гарячим маринадом, накрити кришками. Стерилізувати 8–10 хвилин, закатати та залишити під ковдрою до охолодження.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *