Шкідливі продукти, що насправді є корисними. Новини Києва

Попкорн, макарони, шоколад – продукти, які так люблять кияни, є не настільки шкідливими, як узвичаєно про них думати у суспільстві. 

Здорове харчування зараз в тренді: блогери, зірки та успішні люди, щодня агітують аудиторію відмовлятись від шкідливих продуктів. Їх авторитет настільки сильний, що більшість слів навіть не піддається сумнівам. Так відбулось із певними продуктами, шкода яких надто перебільшена.

Кава

«Кава шкодить роботі серця» – якщо серце здорове, а кількість чашок в день є розумною то цей вислів хибний.

Кофеїн, що міститься у каві – навпаки, покращує кровообіг та роботу мозку. Завдяки його вмісту в організмі, збільшується працездатність та енергетичний ресурс.

Вчені дослідили, що дві чашки на день – норма для здорової людини. Кава у розумних кількостях знижує ризик виникнення раку (підшлункової, товстої та прямої кишки, печінки). Зменшується вірогідність виникнення гіпертензії. У каві також містяться: вітамін Р, флавоноїди та лінолева кислота, що сприяють зменшенню ламкості капілярів та покращенню стану шкіри.

Арахісова паста

«Від арахісової пасти гладшають» – коли вона містить цукор, масло та кукурудзяний сироп – так, якщо в її складі присутній лише арахіс – вигадка.

Арахісова паста, допомагає контролювати вагу, якщо її вживати помірними дозами. Паста містить корисні жири, білки та клітковину, що створюють відчуття ситості та обмежують бажання переїдати. Жири, що містяться в арахісі також знижують рівень холестерину у крові та ризик судинних захворювань.

Макарони

«Макаронні вироби не є продуктом здорового харчування» – шкодити організму в макаронах може лише доданий до них соус.

Макарони з твердих сортів пшениці, рису та кукурудзи – корисні для вашої фігури, адже їх калорійність мінімальна, а відчуття ситості максимальне. Клітковина, що міститься в них, сприяє виведенню з організму шлаків.

Попкорн

«Попкорн – калорійний» – гречка також калорійна, якщо її споживати кілограмами. 

Насправді, калорійність попкорну без добавок: 70 калорій на 100 г продукту. Клітковина, що міститься в ньому, покращує травлення та знижує рівень глюкози в крові. Поліфеноли, що також є в попкорні, мають властивості антиоксиданту.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про сало в холодильниках киян: користь чи шкода?

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *