Що робити, якщо людині стало погано на вулиці? Новини Києва

Київська журналістка Дарья Озерна розповіла про правила поведінки у випадку, якщо людині стало погано на вулиці. Про ситуацію, яка трапилася з нею особисто, вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Дарья розповіла, що на трамвайній зупинці літній жінці стало погано:

«…почала падати, ми її вчасно підхопили, посадили. Мова пропала, мичить, губи перекосило, ліва рука висить. Дуже нагадує інсульт. Всі поїхали наступними 14 та 18, я лишилася».

Дівчина викликала швидку. Жінка дала свій телефон – останнім був виклик доньки, яка після дзвінка прибігла хвилин за 15, майже одночасно зі швидкою.

Всі новини Києва в твоєму телефоні! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

«Всі поїхали, крім мене, я тримала бабцю, заспокоювала, не давала рипатися, потім заспокоювала дочку, що бабця не зламала шийку стегна, не перемерзла, обличчя не розбила, і сказала, що треба госпіталізацію і першу лінію терапії, тромболітики, мабуть», – написала Дарья.

І пояснила, як мінімізувати ризики для хронічно хворих чи літніх людей. Втім, ці поради підійдуть будь-кому, адже життя дуже непередбачуване.

«Отже. І старим, і молодим треба мати телефон, що так просто не сяде і не має паролю», – наголосила журналістка.

Людям, які хворі на діабет 1 типу, епілепсію, є ризик інсульту чи інфаркту, проблеми з пам’яттю, треба мати записку, контакти близьких.

Термоковдра також не завадить.

«Я би не підняла бабцю, якби вона впала. А термоковдра – це хоч якійсь тимчасовий вихід (бачила в епіцентрі, мабуть багато де є). Всім треба знати, як упізнати інсульт і пройти курси домедичної допомоги. Будьте готові діяти».

Раніше «Столичний регіон» повідомляв про те, що жительку Києва вважають вартою бути героїнею кіно.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *