Співвласник Sevotech Хорошаєв просить Зеленського і Умєрова забрати в Словаччині снаряди для МОУ (відеозвернення)

Шукаєш правду?

Долучайся до нашого Telegram-каналу!

Співвласник Sevotech Хорошаєв просить Зеленського і Умєрова забрати в Словаччині снаряди для МОУ (відеозвернення)

Співвласник словацької компанії Sevotech звернувся до президента Володимира Зеленського та міністра оборони Рустема Умєрова з проханням допомогти привезти мінометні постріли, які були закуплені за контрактом з “Львівським арсеналом” для МОУ і знаходяться на території Словаччини.

Співвласник словацької компанії Sevotech звернувся до президента Володимира Зеленського та міністра оборони Рустема Умєрова з проханням допомогти привезти мінометні постріли, які були закуплені за контрактом з “Львівським арсеналом” для МОУ і знаходяться на території Словаччини. Відповідне відеозвернення є в розпорядженні УНН.

Ці боєприпаси оплачені та готові до постачання в Україну ще з 7 листопада 2023 року. Генеральний директор словацької компанії Sevotech неодноразово звертався до директора “Львівського арсеналу”, як до контрагента з вимогою негайно забрати снаряди та доставити їх в Україну. Але “Львівський арсенал” починаючи з 7 листопада 2023 року не зробив нічого, щоб цей товар був завезений в Україну,

– стверджує Хорошаєв.

“Львівський арсенал” просить Умєрова допомогти привезти зі Словаччини мінометні постріли для МОУ2 квітня 2024, 12:15 • 129041 перегляд

За його словами, тому гендиректор словацької компанії Sevotech був вимушений написати звернення до президента, міністра оборони, заступника міністра оборони, генерального прокурора, посла України в Словаччині.

Ще раз звертаюся до Володимира Зеленського та Рустема Умєрова втрутитись у цю дивну ситуацію та допомогти перевезти боєприпаси до України. На сьогоднішній день я чітко розумію, що тільки ви можете вирішити це насправді нескладне питання,

– наголосив співвласник словацької компанії.

Нагадаємо

Ще восени 2022 року Міністерство оборони України та компанія “Львівський арсенал” підписали контракт на постачання 100 тисяч мінометних пострілів на суму майже 1,4 млрд гривень. Контрагентом для постачання боєприпасів із заводу Elmech у Хорватії виступила словацька компанія SEVOTECH, яку представляє Олексій Хорошаєв.

Першу партію боєприпасів повинні були привезти в Україну ще 20 грудня 2022 року, проте Збройні сили України досі не отримали боєприпаси за цим контрактом. Міноборони намагалося повернути кошти, але й цього поки не вдалося зробити, адже більша їх частина – 818 млн гривень – заарештовані в межах кримінального провадження на рахунках компанії “Львівський арсенал”. Іншу частину коштів – 30% від суми, перерахованої МОУ на рахунки “Львівського арсеналу”, – українська компанія перевела за кордон, як передоплату.

Раніше представник SEVOTECH Олексій Хорошаєв в інтерв’ю УНН повідомив, що компанія закупила мінометні постріли для МОУ за контрактом з “Львівським арсеналом” на суму передоплати, яку їм надіслала українська компанія. За його словами, ці мінометні постріли є і готові до відправки в Україну. Його слова підтвердилися і документами, наданими адвокатами колишнього чиновника Міноборони Олександра Лієва під час судового засідання 15 березня. А також зверненнями компанії SEVOTECH до “Львівського арсеналу”, Міністерства оборони України та Президента Володимира Зеленського з проханням забрати мінометні постріли.

Редакція УНН розібралася у хронології підписання контракту між МОУ та “Львівським арсеналом”.

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *