В Україні шкільний підручник шокував батьків. Новини України

В Україні розвертається дискримінаційний скандал через шкільний підручник «Основи сім’ї». Про це пише видання theBabel.

Курс, який деякі українські школи ввели в програму з вересня цього року – факультативний. Його автор – Адріан Буковинський.

На курсі старшокласників навчають, як обрати майбутніх чоловіків чи дружин, влаштувати щасливе подружнє життя, планувати й виховувати дітей тощо. 

Але деякі висловлювання та сентенції викликали обурення у батьків через надмірну релігійність та використання гендерних стереотипів. 

Журналісти наводять приклад, як саме автор курсу описує в підручнику модель щасливої родини: молоді чоловік і жінка одружуються, вінчаються… У найближчі кілька років стають батькам. Мати здебільшого займається хатніми справами і «стимулює виховний потенціал чоловіка». Діти ростуть у релігійній християнській родині, де їм прививають мораль і любов до Бога.

А ось цитати з підручника.

«Контрацепція суперечить природі сімʼї, а призначення жінки – давати життя»

«Рішення жінки перервати вагітність не є обґрунтованою з точки зору моралі підставою здійснення аборту».

«Дружина від природи — більш ефективний вихователь і може допомогти чоловікові усвідомити своє батьківство і стати успішним батьком. // Моліться за нього, зокрема разом з дітьми».

«У книжці є серйозний християнський православний складник, і батьки занепокоєні через це, особливо ті, які сповідують якусь іншу релігію», – таке пояснення дала позаштатна радниця міністерки освіти Олена Масалітіна.

Підручник Буковинського активно обговорювали в Facebook-спільноті «Батьки SOS», а пізніше батьки звернулися до міністерки освіти Ганни Новосад з проханням провести антидискримінаційну експертизу курсу «Основи сім’ї».

І хоча таку експертизу зобов’язані проходити тільки курси з обов’язкової навчальної програми, «Основи сім’ї» після звернення батьків перевірили в Інституті модернізації змісту освіти, пише theBabel.

Наразі висновок експертизи вивчають у Міністерстві освіти та науки.

Цікаво, що в 2016-му році автор курсу Адріан Буковинський міг стати уповноваженим Кабінету міністрів Яценюка з питань сім’ї, але його кандидатуру відкликали через гомофобні погляди. Він порівняв геїв та лесбійок із педофілами, некрофілами та зоофілами. Це можна прочитати на сайті Адріана та Марії Буковинських.

Фото: thebabel.com.ua (ілюстрація з підручника «Основи сім’ї»)

Раніше «Столичний регіон» повідомляв про те, що в Києві з’явився мурал для школярів.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *