Валерій Лобановський пішов з життя 18 років тому: факти (Відео)

13-го травня 2002 року помер великий тренер, кращий наставник в історії «Динамо» і українського футболу Валерій Лобановський.

З кожним роком ця втрата відчувається все сильніше. Валерій Васильович був явищем не тільки українського, а й світового футболу. Спеціаліст, який залишив після себе цілий напрям футбольної думки.

Хороші тренери від великих відрізняються не тільки виграними трофеями. Головна відмінність – це спадщина. Те, що вони залишили наступним поколінням, колегам і вболівальникам.

Ще за життя методи роботи і тренерські рішення Валерія Лобановського були предметом вивчення для тренерів з найпрогресивніших футбольних країн. Командами Лобановського захоплювалася футбольна Європа та в 70-х, і в 80-х, і в 90-х роках.

Валерій Лобановський впроваджував наукові методи роботи в футболі, але його команди завжди приносили і естетичне задоволення вболівальникам. Він випередив свій час, і багато хто з його ідей знайшли розвиток у сучасному футболі.

Для історії «Динамо» це був не просто найуспішніший тренер і самобутній футболіст. Це була людина, яка перетворила київський клуб в грізну європейську силу і кільком поколінням футболістів прищепив менталітет переможця.

Пристрасть до вдосконалення, перемог і розвитку – це була візитна картка роботи Валерія Васильовича.

Культові європейські футбольні видання France Football і Four-Four-Two включили Валерія Лобановського в десятку кращих тренерів за всю історію світового футболу. Це серйозне визнання заслуг українського фахівця, але для динамівців він і без того назавжди залишиться номером один.

«Копіювати привабливі зразки, наздоганяти когось – заняття безперспективне. Випереджати – ось надихаючий сенс роботи »(с) Валерій Лобановський.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що гурт СКАЙ презентував новий кліп про карантин.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *