У Білій Церкві просять віддати ялинки зоопарку. Новини Київщини

У Білій Церкві просять не викидати новорічні ялинки, а віддати їх зоопарку «Олександрія» для годівлі тварин. Про це повідомляється на сторінці зоопарку в Facebook.

Фахівці пояснюють, що кролики, парнокопитні та інші тварини з величезним задоволенням вживають в їжу ялинові, соснові і смерекові гілки, а також хвою. Хвойні дерева мають у своєму складі речовини, які допомагають тваринам вижити у зимових умовах. Зокрема, вони багаті на вітаміни групи В, С, Е, білкі, мінерали та ефірні масла. Звісно, хвойні дерева не є основним кормом, це вітамінний додаток, який покращує травлення.

Новини Києва та Київщини в твоєму телефоні. Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Стовбури, які лишилися після звірів у зоопарку, опалюють приміщення, а попіл кладуть у клітку до фазанів, які дуже люблять купатися в ньому.

Живі хвойні дерева використовуються тваринами не тільки в якості корму, але і як іграшка. Крім поживи, гілки ялинок використовують в якості підстилки чи для обігріву вольєрів.

Тих, хто хоче віддати ялинку зоопарку, просять повністю очистіти деревце від декорацій, дощику, металевих кріплень, іграшок, гірлянд та інших прикрас, аби вони не зашкодили тваринам.

Ялинки можна залишати просто біля воріт зоопарку зі сторони клініки та біля в’їзних воріт біля касирів .

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *