У Києві попередили про небезпеку зміцнення гривні. Новини Києва

Журналіст, головний редактор видання Деньги.ua Олександр Крамаренко попередив про небезпеку штучного здешевлення долара. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ми ж пам’ятаємо штучне укріплення гривні у 2008 році й казки Володимира Стельмаха про індекс БігМака. Просто не забувайте, що трапилося потім. А штучна стабільність гривні в 2012–2013 роках обійшлася нам дефолтом в 2015 році. А виграли наші сучасні карпетбегери. Погугліть, хто це такі були», – написав він.

Про небезпеку здорожчання гривні казав і виконавчий директор Центру соціально-економічних досліджень «Case Україна» Дмитро Боярчук на «5 каналі»:

«У нас укріплюється курс, але він нічого не робить доброго нашим експортерам. Їхня валютна виручка в гривні, яку вони очікували, зменшується. Це серйозно відображається на промисловості, яка зараз в рецесії. Країни-лідери знову переходять до валютних війн. На цьому фоні ми дуже радо дозволяємо укріплюватися нашій валюті. Це додатково створює проблеми для нашої конкурентоспроможності на світових ринках».

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *