У Києві влаштували облаву на мусульман. Новини Києва

У Києві біля мечеті Ісламського культурного центра правоохоронці влаштували масову перевірку документів мусульман, які прийшли на молитву. Про це написав муфтій Духовного управління мусульман України УММА Саід Ісмагілов на своїй сторінці в Facebook.

«Що це за сором такий, що це за ганьба така? Раніше я критикував російську владу за те, що вони влаштовують облави біля мечетей, а сьогодні те ж саме відбулось у Києві!» – написав він.

Всі новини Києва в твоєму телефоні! Підписуйся на телеграм-канал  t.me/stolychnyiregion

Муфтій розповів, що п’ятниця – особливий молитовний день для мусульман, коли віруючі зобов’язані прийти до мечеті й молитися. До початку молитви до мечеті приїхало два автобуси зі співробітниками Державної міграційної поліції в супроводі Національної поліції. Вони влаштували масову перевірку документів мусульман, що прямували до мечеті. 

Було затримано та вивезено автобусами 25 осіб, в яких не було з собою документів.

«Я розумію, що міграційна служба має робити свою роботу, але ж не біля воріт мечетей, церков та інших культових споруд! Я не можу собі уявити, щоб біля християнського храму, або юдейської сінагоги отак само влаштовували перевірку всіх, хто йде на молитву», – обурюється Саід Ісмагілов і наголошує, що «облави та перевірка документів біля храмів – це калька з російського поводження з людьми».

У Міграційній службі наголосили, що під час перевірки на територію мечеті їхні працівники та поліцейські не заходили, права віросповідян не порушувались, проявів дискримінації на ґрунті раси, національності, релігії та громадянства допущено не було.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *