У Києві з’явився рейтинг довіри до місцевих політиків. Новини Києва

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила рейтинг довіри киян до місцевих політиків і громадських діячів. Опитування проводилось серед 1000 жителів Києва від 18 років і старше.

Згідно з інформацією на сайті соцгрупи, рейтинг довіри киян очолив шоумен Сергій Притула – йому довіряють 35% опитаних, не довіряють – 39%.

Чинному міському голові Києва Віталію Кличку довіряють 35% опитаних, не довіряють – 55%.

Журналісту Дмитру Гордону довіряють 32%, не довіряють 48%.

Потрапив до рейтингу й колишній столичний мер Олександр Омельченко: йому довіряють 27% опитаних киян, не довіряють – 45%.

Хочеш дізнаватися новини Києва та Київщини першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Решту кандидатів зі списку кияни не знають або оцінюють негативно.

Результати опитування проаналізували на сторінці Klymenko Time в Facebook, назвавши киян «найпарадоксальнішими виборцями в Україні»:

«При тому, що роботою мера Віталія Кличка (в різних варіантах анкетування) незадоволені понад 50%, за популярностю він – другий. А лідер для киян серед потенційних градоначальників – артист розмовного жанру Сергій Притула».

Klymenko Time пояснює це тим, що у виборців ще зберігається високий рівень довіри до несистемних політиків, хоча в даному випадку це вже не «слуги».

«Ще один парадокс в тому, що, бажаючи бачити при владі несистемних політиків, кияни більше довіряють «своїм» – нехай і зі старої армії», – говориться в аналізі рейтингу.

Наприклад, ексмер Олександр Омельченко та колишній нардеп Микола Томенко випередили такі нові обличчя в політиці, як бізнесмен Андрій Пальчевський і нардеп Олександр Ткаченко.

Щодо партійних уподобань, серед киян лідирує «Слуга народу», далі йдуть «Удар» Кличка і «Європейська солідарність» Порошенка.

«При таких «розброді й хитаннях» у політичних уподобаннях складно прогнозувати вибір жителів столиці. А з іншого – вони є чудовим електоральним матеріалом для політтехнологічних маніпуляцій», – підсумовує Klymenko Time.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *