У Києві затримали активістів «Відсічі» через образу блогерки з РФ (ФОТО). Новини Києва

Вчора, 6 січня, у Голосіївський райвідділок поліції в Києві доставили двох молодих людей, яких затримали за нецензурну лайку на адресу російської блогерки.

Про це повідомляє Національна поліція Києва на своїй сторінці у соціальній мережі.  Конфлікт відбувся на вулиці Козацька, де мала виступати колишня співробітниця антиукраїнського пропагандистського телеканалу “Россия” Олександра Мітрошина, яка незаконно відвідувала Крим. За повідомленням громадянського руху «Відсіч», поліція затримала активістів організації Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, які хотіли поставити Мітрошиній питання «Чий Крим?» та запитати про причини порушення державного кордону України. Однак, відповіді вони не отримали.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на  телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

«Згодом приїхала поліція, яка незаконно затримала активістів, наділа на них кайданки. Леонід Овчаренко був змушений стояти на колінах перед озвірілим натовпом фанатів рашаблогерки, під час затримання його побили. Уже у відділку активісти і друзі затриманих ледве добилися, щоби до Леоніда допустили медиків. Коли це все-таки вдалося, лікарі наполягли на шпиталізації побитого. Однак поліція не дозволила і випустила потерпілих лише після 3-х годин тримання», – повідомляється на сторінці «Відсічі» у соціальній мережі.

Зараз громадський рух оголосив збір коштів для юридичної допомоги затриманим активістам.

Раніше «Столичний регіон» повідомляв, що у Києві скасували виступ Ірини Хакамади, організатори вибачились перед українцями.

Хочеш розуміти, що дійсно відбувається навколо? Підписуйся на  телеграм-канал  t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *