У столиці порахували кількість жінок. Новини Києва

Головне управління статистики Києва до 8 Березня опублікувало добірку статистичних даних, що стосуються жінок.

Так, за даними Держстату, серед населення столиці 53,8% складають жінки. А середній вік жінок складає 41,8 років. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Головного управління статистики Києва на сторінці в соцмережі Facebook.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

За даними Головного управління статистики Києва, на 100 хлопчиків на світ з’являються 95 дівчаток. Середня очікувана тривалість життя жінок при народженні становить 78,03 року. Згідно з опублікованими Держстатом даними, 46,6% жінок в столиці займаються фізкультурою і спортом. У шлюб жінки вступають найчастіше у віці від 25 до 34 років.

Також згідно зі статистичними даними, середньомісячна заробітна плата жінок складає 14 тисяч 579 гривень, що на 14,9% менше, ніж у чоловіків. При цьому в ТОП-5 сфер зайнятості жінок потрапили охорону здоров’я та надання соціальної допомоги (80,1%), освіту (75,3%), функціонування бібліотек, архівів, музеїв та інших закладів культури (72, 3%), фінансова і страхова діяльність (64,6%), державне управління та оборона, обов’язкове соціальне страхування (62%).

Цікаво, що в наукових дослідженнях і розробках задіяні тисячі сто двадцять дев’ять жінок-докторів наук (5,8%) і 4567 жінок-докторів філософії або кандидатів в доктори наук (23,5%). У Верховній Раді України станом на зараз 87 народних депутатів жінок, що становить майже 20,5% від загальної чисельності нардепів.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про Марш жінок, який пройшов сьогодні у столиці.

Всі столичні новини з ранку до ночі. Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *