У столиці повністю знищено кінотеатр. Новини Києва

У Києві на проспекті Перемоги, 117 розташований один з перших стаціонарних кінотеатрів столиці з більш ніж сторічною історією.

Будівля не використовувалося за призначенням з 2010 року, а в 2018 році в ній сталася пожежа. Зараз з’явилися фото стану кінотеатру на даний момент.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion

Знімки на своїй сторінці в Facebook опублікував киянин Кирило Степанець, він також виклав збережений квиток на сеанс 2007 року.

«Привид мого дитинства – кінотеатр« Екран» (екс Штейна, ім. 1 Травня). Найстаріша в Києві окремо зведена будівля «ілюзіону». З перервами діяв з 1912 по 2010 рік. Нещодавно вигорів майже повністю», – йдеться в повідомленні.

Довідка: кінотеатр «Екран» був відкритий в спеціально побудованому приміщенні паном Штейном в 1911 році.

Історія цього культурного закладу доволі цікава. У 1911 році пан Штейн будує перший кінотеатр на Брест-Литовському шосе, 267, в дачному селищі Святошин, у якому були SPA-курорти для багатих, платна риболовля та інші цікавинки. Вже з 1907 року в селище з Києва ходив трамвай. Кінотеатр перебував біля зупинки Третя просіка. Але сусідство з кінотеатром та гул генератора не сподобався дачникам. Після тривалого протесту Штейн здався та переніс кінотеатр до сусіднього села Біличі. Після революції кінотеатр повернули в старе приміщення і дали нову назву «1 Травня», а потім «Екран».

Якщо ж дивитися на нову історію, то можна побачити, що 24 травня 2003 року поряд з приміщенням була відкрита станція метро «Житомирська». У 2008 році поряд з кінотеатром розпочато будівництво житлового комплексу, в якому повинно було бути нове приміщення кінотеатру. З 2010 року будівництво заморожене. З 2012 року приміщення кінотеатру використовувалося як громадський платний туалет.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про ремонт деформаційних швів на Південному мостовому переході столиці.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал https://t.me/stolychnyiregion    

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *