У столиці прийняли бюджет на 2020 рік. Новини Києва

Наступного року більше всього грошей запланували на розвиток освіти. Майже 2 млрд гривен – це третина всього бюджету Києва.

Згідно з повідомленням на сайті Київради, у 2020 році загальний бюджет міста становитиме майже 59 мільярдів, джерела такі: 26,4 млрд грн. залучать до бюджету з податку на доходи фізосіб, 7 мільярдів – з єдиного податку, 5,8 мільярдів – з податку на землю, 5 млрд – з прибутку підприємств.

Всі надходження до міського бюджету розділені на два потоки – з загального фонду (53,6 млрд грн.) та зі спеціального (5,1 млрд грн.). На витрати буде спрямовано 20,5 мільярдів зі спецфонду та 38,3 з загального. Серед основних статей витрат та галузей, на розвиток яких будуть спрямовані гроші, варто виділити:

  • освіту – на неї заплановано 21,7 млрд;
  • транспорт та столичні дороги – 10,3 млрд;
  • охорона здоров’я та соціальний захист – 6,7 та 4,5 мільярди.

Також вже розпланували гроші на комунальне міське господарство та культуру і мистецтво, а 50 мільйонів гривень – окремо на придбання квартир для дітей-сиріт. Також у переліку є й гроші, що закладені у бюджеті на виконання «Громадського бюджету – 2020» – 160 мільйонів гривень.

За третину коштів, що виділені з бюджету на освіту, планують будувати нові дитсадки на Троєщині та у Солом’янському районі, а також розробити документацію на будівництво нових шкіл.

Раніше «Столичний регіон» писав про плани уряду стосовно підвищення прожиткового мінімуму українців.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *