У столиці реконструюють трамвайну лінію. Новини Києва

У столиці триває реконструкція трамвайної лінії по вулиці Алматинській. Родзинка її у тому, що все робиться за технологією «оксамитового шляху». Так звані безстикові рейки, що поєднані новітніми елементами кріплення, дають величезну перевагу у місті, адже трамвай під час руху майже не чути.

Технологія дієва, використовувалася у багатьох європейських містах. Про її використання повідомив генеральний директор КП «Київпастранс» Дмитро Левченко. Він запевнив, що все робиться за правилами та з дотриманням процесів, тож така європейська трамвайна лінія стане першою у столиці.

«Вже почали модернізацію тягової підстанції, що живить трамваї. Зробимо її надійнішою, потім, трохи згодом, замінимо опори контактної мережі, а тоді вже й саму контактну мережу. Всі ці новації є європейськими стандартами», – підкреслив Левченко.

В рамках реалізації такого амбітного транспортного проекту також передбачено будівництво принципово нових зупинок. Це будуть платформи, де буде комфортно пасажирам. Після запуску цієї лінії комунальники продовжать реалізовувати програму: вже заплановано розробити таку ж ліні. у мікрорайон ДВРЗ.

Раніше «Столичний регіон» писав про висаджені у столиці катальпи.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *