У столиці розпочали вимірювати швидкість по-новому. Новини Києва

У Києві з’явилися екрани, що попереджають водіїв про перевищення швидкості на дорогах. Зокрема такі екрани можна побачити на Столичному шосе.

Днями на Столичному шосе у Києві встановили перші три електронні табло, мета роботи яких полягає у миттєвому считуванні швидкості автівки та показі цифри. Вважається, що такі дані змушуватимуть водіїв зменшити швидкість руху, а загалом покращиться ситуація на дорогах. Кожного дня саме перевищення швидкості стає причиною смертельних ДТП у Києві, до того ж постраждалими виявляються не лише водії та їхні пасажири, а й пішоходи.

Про встановлення екранів повідомляє Центр організації дорожнього руху. Сучасні електронні табло працюють на базі лазерного вимірювача. Їхня місія полягає у фіксації швидкості автівки в кожній смузі та виведення показників на цифровий екран в режимі реального часу. Якщо швидкість руху в нормі, на табло спрацьовує зелене світло, але якщо вона перевищена – червоне.

Патрульні кажуть, що таким чином водіїв мотивують не перевищувати дозволений у Києві швидкісний режим. Подібні системи, за словами експертів, зазвичай дозволяють уповільнити трафік на 10%.

«Столичний регіон» раніше повідомляв про перегони чиновника із поліціянтами у столиці.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *