Україна допомогла Молдові уникнути спроби російського перевороту – Зеленський

Україна допомогла Молдові уникнути спроби російського перевороту – Зеленський

Україна поділилася з Молдовою розвідданими, які допомогли країні підготуватися до спроби російського перевороту і уникнути його, але Молдова, як і інші країни регіону, залишається під загрозою потенційної російської агресії.

Завдяки інформації від української розвідки Молдова була готова до російських спроб заворушень у країні. Про це в інтерв’ю італійському телеканалу Rai1 розповів президент України Володимир Зеленський, пише УНН.

Деталі 

За його словами, українська розвідка допомогла Молдові уникнути російської спроби перевороту. Водночас глава держави попередив, що Молдова, як і країни Балтії залишаються в досі ризику. 

росія хоче вторгнутися в Молдову. Однак Україна поділилася своєю розвідувальною інформацією, і Молдова була готова до державного перевороту з боку росії. Ризику вдалося уникнути завдяки нашій розвідці. Напад на Молдову, однак, не є неможливим, країна піддається ризику, як Казахстан і країни Балтії

– заявив Володимир Зеленський. 

Молдова не зверталася до України із запитами про військову допомогу – Зеленський25 лютого 2024, 18:22 • 29581 перегляд

Доповнення

Взимку президентка Молдови Мая Санду заявила, що цьогоріч навесні росія знову спробує дестабілізувати ситуацію у Молдові

За її словами, весь цей час Росія намагалася дестабілізувати порядок та владу в Кишиневі, намагаючись використати режим у придністровському регіоні.

Нагадаємо

Молдова вирішила призупинити дію Договору про звичайні збройні сили в Європі, посилаючись на вихід росії з договору. У Кишиневі кажуть, що з часу підписання документа ситуація в Європі кардинально змінились. 

Источник: www.unn.com.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *