Зеленський розгляну питання про передачу Києво-Печерської лаври

Петиція про передачу Києво-Печерської Лаври у власність Православної церкви України набрала 25 тисяч голосів. Тепер її зобов’язаний розглянути президент Зеленський.

Електронна петиція про повернення Києво-Печерської Лаври у власність Православної церкви України набрала необхідні для розгляду президентом Зеленським голоси. За останніми данними, набрано 27 342 з небхідно 25 000 голосів.

15 квітня петицію зареєстрував на сайті президента Зеленського Олексій Кравчук. Він пропонує розірвати договір оренди з Українською православною церквою Московського патріархату та передати Києво-Печерську Лавру у власність ПЦУ.

Олексій Кравчук написав, що Києво-Печерська Лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. А ПЦУ – автокефальна православна церква на території України, яку Константинопольська церква вважає єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії.

Кравчук нагадав, що ПЦУ утворилася в результаті об’єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Тому цілком справедливо, зазначає автор петиції, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальної православної церкви на території України.

Раніше “Столичний регіон” писав про те, що під офісом Президента влаштували акцію протесту.

Хочеш дізнаватися новини Києва першим? Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *