«Золотий ліс» в Києві став заказником. Новини Києва

Природо-заповідний фонд столиці поповниться 6 новими об’єктами. Про це повідомляється на офіційному сайті Київської міської ради (КМР).

Відповідні рішення ухвалено на пленарному засіданні КМР. Так, ландшафтним заказником місцевого значення стане «Золотий ліс» на території лісових кварталів Межигірського та Пуща-Водицького лісництв Святошинського лісопаркового господарства.

Дізнавайся новини Києва першим! Підписуйся на телеграм-канал t.me/stolychnyiregion

«Це означає, що тепер тут заборонені суцільні рубки головного користування, суцільні, прохідні, поступові та лісовідновні рубки, видалення захаращеності та полювання. Тобто ті дії, які можуть зашкодити природному ландшафту», – уточнив один з ініціаторів рішення, депутат Київради Костянтин Яловий.

Також ландшафтними заказниками місцевого значення стали «Яр пролісок» у Голосіївському районі та «Червонохуторські озера» в Дарницькому районі. Заказник охоплює природну територію озер Велике, Блакитне, Рибальське та їхню прибережну смугу.

Пам’яткою природи місцевого значення оголошено «Зелену діброву» у Святошинському районі між вулицею Феодори Пушиної та проспектом Перемоги, а також територію «Витоки річки Нивка» у Голосіївському районі.

Источник: www.stolychno.news

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *