АІКОМ дозволить спростити роботу вчителя, – Шкарлет

Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту, діяльність якого має забезпечити цифрову взаємодію між органами управління освітою всіх рівнів, закладами та учасниками освітнього процесу, дозволить спростити роботу вчителя з шкільною документацією та паперовою звітністю.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, коментуючи ухвалення парламентом відповідного законопроекту.

«Закон спрямований на пришвидшення цифрової трансформації освіти. Вдячний народним депутатам за підтримку цифровізації, адже це важливий крок в умовах сьогодення. АІКОМ дозволить спростити роботу вчителя з шкільною документацією, паперовою звітністю, а також забезпечить супровід і поступове переведення ключових управлінських процесів у сфері дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти в електронний формат», – зазначив міністр.
Також, за його словами, важливим нововведенням є те, що на базі системи передбачається здійснення обліку дітей дошкільного та шкільного віку, учасників освітнього процесу та суб’єктів освітньої діяльності.

АІКОМ буде взаємодіяти з іншими ключовими державними інформаційно-комунікаційними системами та публічними електронними реєстрами у сфері освіти, зокрема, Єдиною державною електронною базою з питань освіти, Єдиним державними демографічним реєстром, Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців і громадських формувань, Державним реєстром актів цивільного стану громадян, Державним реєстром загальнообов’язкового державного соціального страхування тощо.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *