Аномальне тепло: коли в Україні буде весняна “спека”

Коли буде аномально тепло / Валентини Поліщук, 24 Канал

Цього тижня погода по всій Україні буде теплою й нестійкою. Ба більше, в окремі дні з весняною температурою.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич. Також розповів, коли й де може пригріти аж до 20 градусів тепла.

Аномальне тепло вже цього тижня

Кібальчич писав, що цього тижня спостерігатиметься активне зональне перенесення повітряних мас і переважання поля зниженого тиску.

Завдяки інтенсивному надходженню теплого і вологого повітря середземноморського та атлантичного походження, температурне тло в нашій країні очікується аномально високим. У південних та західних областях не виключені добові рекорди максимальної температури, особливо у другій половині тижня,
– зазначив синоптик.

Цікаво, що практично щодня через атмосферні фронти й циклональну діяльність йтиме сніг, мокрий сніг і дощ.

До речі, за прогнозом Кібальчича, найтепліше буде в неділю. Так, 11 лютого в Україні переважно без опадів. Вночі 3 – 8 градусів тепла, вдень 9 – 14.

“На Прикарпатті, Одещині та у Криму місцями 15 – 20 градусів тепла”, – спрогнозував Кібальчич.

Чи будуть ще сильні морози в лютому

  • Раніше Ігор Кібальчич оприлюднив прогноз на місяць. Зокрема, розповів, коли чекати похолодання.
  • “Наприкінці першої декади лютого і після 20 числа можливі короткочасні періоди похолодання, але без сильних морозів”, – зазначив синоптик.
  • Також писав, що в Україні найвища температура очікується в західних, південних та центральних областях. Ближче до середини лютого не виключені значення 15 – 20 градусів тепла в окремі дні.
  • У східних, північних областях та на Поліссі трохи прохолодніше.
  • Однак, температурне тло в середньому за місяць по Україні коливатиметься в межах 2 морозу – 4 градусів тепла. Це приблизно на 2 – 5 градусів вище за кліматичну норму.
  • Цікаво, що сніговий покрив спостерігатиметься епізодично переважно у західних, північних і східних регіонах. Переважна частина опадів випадатиме у вигляді дощів, особливо у південній половині та Криму.
  • До речі, у зв’язку з частими проходженнями циклонів та атмосферних фронтів, упродовж місяця можливі різкі коливання атмосферного тиску та поривчастий вітер в окремі дні, часом до 15 – 22 метрів на секунду.

    Источник: www.24tv.ua

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *