“Бавовна” у кількох регіонах Росії, атака БпЛА на Півдні: хронологія 697 дня великої війни

Триває 697 доба повномасштабної війни / Колаж 24 Каналу / Getty Images

Ворог продовжує обстрілювати територію нашої країни, безуспішно намагаючись зламати опір і моральний дух українського населення. Тим часом Сили оборони мужньо тримають лінію фронту, не даючи змогу противнику захопити бодай шмат своєї землі.

Про події січня на фронті, у внутрішній політиці і на міжнародній арені, читайте у матеріалі 24 Каналу.

14:15, 21 січняУ Кропивницькому лунали вибухи: росіяни запускали ракети

О 13:46 Повітряні сили повідомили про загрозу для низки областей на Сході та Півдні країни.

Згодом стало відомо про рух ракети у напрямку Кропивницького. За кілька хвилин там пролунало кілька вибухів.

Також гучно було й у Полтаві.

13:44, 21 січня

У тимчасово окупованому Донецьку обстріляли ринок “Меркурій”. у великому житловому мікрорайоні “Текстильник”.

Близько о 10-й ранку в Кіровському районі пролунали вибухи. Місцеві жителі припускають, що по ринку могли вдарити з РСЗВ.

Наразі відомо про 25 загиблих та десятки поранених.

13:18, 21 січняЗеленський не бачить потреби у мобілізації пів мільйона людей

Зеленський заявив, що не підтримує зараз мобілізацію 500 000 людей.

За його словами, він не побачив “достатньо зрозумілих деталей” для організації такої мобілізації. До того ж вона вимагає залучення великої кількості коштів.

13:00, 21 січняЦе питання справедливості, – Зеленський висловився про мобілізацію

Глава держави в інтерв’ю телеканалу Channel 4 News зауважив, що законопроєкт про мобілізацію має ьуи справедливим.

Справедливо замінити, комусь справедливо відпочити. Несправедливо обходити, коли хтось за тебе гине, і справедливо, що людина має знати, куди вона йде, наскільки, наскільки її підготують,
– сказав президент.

12:44, 21 січняУ Севастополі оголошували тривогу: окупанти заявляють про збиття цілей

О 12:00 у тимчасово окупованому Севастополі звучала повітряна тривога. Рух Керченським мостом перекрили. Військові запустили димову завісу у районі Севастопольської бухти.

Пізніше окупанти заявили про три вибухи у місті та збиття цілі над Чорним морем.

12:00, 21 січняУраження терміналу в Усть-Лузі – спецоперація СБУ

Джерела 24 Каналу розповіли, що термінал нафтопереробного заводу “Новотек” в Усть-Лузі атакували безпілотники СБУ вночі 21 січня. Станом на 12:00 ранку масштабну пожежу, яка виникла внаслідок удару, не загасили.

Нафтовий термінал “Усть-Луга Ойл” в Ленінградській області – важливий обʼєкт для ворога. Там переробляють паливо, яке, зокрема, постачається і для військ Росії.

11:08, 21 січняРосія вдарили ракетами по Донеччині

Вночі країна – агресорка завдала ракетних ударів по Мирнограду, Селидоввому й Костянтинівці.

Пошкоджені приватні будинки, магазин, об’єкти соціальної інфраструктури, адмінбудівля, складське приміщення, автомобілі. Попередньо — люди не постраждали.

Крім того, упродовж доби окупаційні війська завдали 11 ударів по Донеччині – поранені 2 людини.

11:06, 21 січняРосіяни обстріляли Запоріжжя: відомо про пораненого та руйнування будинків

Минулої доби окупанти завдали 95 ударів по 16 населених пунктах Запорізької області.

ВОни здійснили 7 РСЗВ-обстрілів Малої Токмачки та Роботиного, а також 26 БПЛА-атак по Гуляйполю, Оріхову, Залізничному, Лугівському, Новоандріївці, Роботиному, Левадному й Полтавці.

По території Новодарівки, Новоандріївки, Малої Токмачки, Чарівного, Щербаків, Гуляйполя, Лобкового, Кам’янського, П’ятихаток та інших прифронтових населених пунктів прийшлося 62 артудари.

Внаслідок ворожого артилерійського обстрілу по Гуляйполю поранення отримав 71-річний місцевий житель. Надійшло 2 повідомлення про руйнування житлових будинків.

10:34, 21 січняВорог бив з мінометів та артилерії по Харківщині

Окупанти завдали близько 15 артилерійських та мінометних ударів по населених пунктах Харківської області .

Близько 02:00 ворог обстріляв село Тищенівка Куп’янського району. Пошкоджено газопровід, приватний будинок. Без постраждалих.

Близько 03:30 окупанти з мінометів обстріляли місто Вовчанськ Чугуївського району. О 04:15 ворог вдарив по місту КАБом. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні будинки. Інформація про постраждалих не надходила.

10:17, 21 січняРосія тримає у Чорному морі 8 кораблів

Станом на ранок 21 січня у Чрному морі перебуває 8 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет “Калібр”, загальний залп до 8 ракет. В Азовському морі ворог тримає 1 корабель, в Середземному морі – ще один.

10:00, 21 січняОкупанти кілька разів обстріляли Херсонщину

За минулу добу противник здійснив 76 обстрілів, випустивши 365 снарядів з мінометів, артилерії, РСЗВ, танків та БпЛА.

По місту Херсон ворог випустив 7 снарядів. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Жертв та постраждалих серед цивільного населення немає.

09:44, 21 січняЩо відбувалося на фронті

Протягом минулої доби відбулося 80 бойових зіткнень.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку ворога біля Синьківки, Петропавлівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито 6 атак окупантів неподалік Тернів, Ямполівки Донецької області та ще 7 атак в районах Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 8 атак противника поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи загарбникам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 атак ворога в районі Авдіївки та ще 12 атак південніше Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські воїни продовжують стримувати окупантів біля Георгіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 6 атак.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку нашими захисниками відбито атаку противника західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму. Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 6 безуспішних штурмів позицій наших військ.

Водночас, українські воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

09:18, 21 січняУ Смоленській області дрони атакували авіаремонтний завод

Під час нічної “бавовни” у Смоленській області Росії був атакований авіаремонтний завод. Підприємство займається виробництвом та ремонтом озброєння, авіаційної та військової техніки. Там можуть виготовляти ракети Х-59 різних модифікацій класу “повітря-поверхня”. Цими ракетами росіяни часто обстрілюють Україну.

09:00, 21 січняВ ISW заявили, що росіяни захопили село Крохмальне: що сказали у ЗСУ

Інститут вивчення війни повідомив, що 20 січня російські війська просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та захопили село Крохмальне.

Цей наслений пункт розташований на відстані 20 кілометрів на північний захід від Сватового.

У ЗСУ заявили, що наші бійці відійшли на більш захищені позиції.

Крохмальне – це був населений пункт, де проживало 45 осіб до початку широкомасштабної війни. Там було десь 5 будинків. І ось ці 5 будинків були зруйновані російським агресором, і відповідно наша мета – зберегти життя українських захисників. Їхні позиції були переміщені на підготовлені до цього часу запасні, де вони зараз тримають оборону. Ворогу не дають просуватися далі і якихось загроз для сусідніх підрозділів це не несе,
– заявив начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ Володимир Фітьо.

08:15, 21 січняВорог обстріляв Дніпропетровщину: у Марганці зникло світло

Після опівночі вибухи лунали у Марганецькій громаді, що на Нікопольщині. Там росіяни вдарили з важкої артилерії. Скерували туди й 2 дрони-камікадзе.

Понівечили 5 приватних будинків, 2 господарські споруди та гараж.

У самому Марганці через ворожий обстріл пошкоджена лінія електропередач. Знеструмлено було понад 11 тис осель. Більшості родин світло вже повернули. Постраждалих немає.

08:14, 21 січня”Шахеди” атакували житловий сектор на Миколаївщині

Уночі, 21 січня, у Снігурівській громаді Миколаївської області внаслідок атаки ворожих БпЛА типу “Shahed-131/136” пошкоджено житловий будинок та літню кухню у приватному секторі. Також сталося займаня господарчої споруди, яке оперативно ліквідовано вогнеборцями. Постраждалих немає.

08:12, 21 січняВтрати ворога станом на 21 січня

Ще 760 російських окупантів вирушили до пекла. Разом з ними було знищено:

  • 10 танків;
  • 11 бойових броньованих машин;
  • 7 артилерійських систем;
  • 1 РСЗВ;
  • 1 засіб ППО;
  • 2 БпЛА оперативно-тактичного рівня.

07:27, 21 січняУ Генштабі прокоментували атаку безпілотників на Півдні

Вночі російські окупанти завдали чергового авіаційного удару, застосувавши 2 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 1 ворожий дрон.

06:16, 21 січняУ Ленінградській області одразу два важливі “прильоти”

Вночі під атакою безпілотників термінал морського торговельного порту у Ленінградській області.

Як пишуть місцеві телеграм-канали, там загорілися 2 цистерни з 17, площа пожежі на момент написання новини становить 150 квадратних метрів.

Два БПЛА атакували газосховище в портовому терміналі о 3:20 ночі, де біля причалів перебували три великі танкери, які прибули до Усть-Луги з Бельгії, Оману та Лівії.

06:14, 21 січня”Бавовна” у кількох містах країни – агресорки

Пізно увечері у російській Тулі лунали потужні вибухи. Також неспокійно було в Орлі та Смоленську. Місцеві пабліки повідомляли про атаку безпілотниками.

У мережі пишуть, що “бавовна” відвідала територію “Щегловського валу” у Тулі. Це підприємство військово-промислового комплексу Росії, де збирають ЗРК “Панцир-С” і “Панцир-С1”, а також модернізують різноманітну бронетехніку.

У Клинцях Брянської області теж були вибухи. Росіяни заявляли про роботу ППО.

06:12, 21 січняВночі оголошували загрозу БпЛА для Півдня країни

О пів на четверту ранку Повітряні сили заявили про загрозу ударних дронів для Херсонщини та Миколаївщини. Також тривогу оголошували і для Сходу.

Близько 5-ої ранку повітряну небезпеку скасували.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *