Бельгія і Німеччина виділять Україні понад €41 мільйон на освіту

Бельгія і Німеччина виділять Україні понад €41 мільйон на освіту

Міністерство освіти та науки підписало угоди про співпрацю з Бельгією та Німеччиною, в рамках яких ці країні виділять понад 41 млн євро на відбудову закладів освіти та розвиток профтехосвіти в Україні.

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"На Міжнародній конференції з відновлення України, що тривала 11–12 червня в Берліні, освіту було визнано стратегічним напрямом для відбудови людського капіталу країни. МОН підписало угоди, що допоможуть забезпечити безперервну якісну освіту для наших дітей", – йдеться у повідомленні.

Так, Бельгія інвестує понад 21 млн євро у відбудову шкіл, ліцеїв та профтехів у Київській та Чернігівській областях. Також буде розширено співпрацю з бельгійськими закладами та впроваджено перекваліфікацію для ветеранів, людей зі статусом ВПО, молоді та жінок.

Німеччина виділяє 20,5 млн євро на створення в Україні Центрів професійної досконалості. Кошти підуть на оновлення інфраструктури профтехустанов, сучасне обладнання майстерень та нові навчальні програми.

Як поінформували в МОН, серед планів міністерства для відбудови людського капіталу – створення безпечної інфраструктури для закладів усіх рівнів, гнучкі індивідуальні траєкторії та державні гранти у вищій освіті, модернізація мережі університетів і наукових установ.

Як повідомляв Укрінформ, на Міжнародній конференції з відновлення України було підписано 5 угод у сфері охорони здоровʼя, серед яких – рамковий договір між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки проєкту з влаштування модульних лікарень в Україні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *