Біля Криму стався викид нафти у російському порту

У результаті забруднення зазнало 200 метрів акваторії Чорного моря. Новоросійськ розташовується неподалік окупованого Криму.

До речі На Львівщині стався вилив нафти: фото

Місце розливу обгородили

Інцидент стався на причалі компанії “Каспійський трубопровідний консорціум-Р” в селищі Південна Озереївка під Новоросійськом. В цей час нафтою з терміналу заправляли танкер Minerva Symphony. Робили це з допомогою виносного причального пристрою.

У Россморічфлоті розповіли, що нафта розлилася за межами берегової зони – приблизно в 6 кілометрах від берега. Наразі на місці розливу виставили бонові (плавучі) загородження.

Каспійський трубопровідний консорціум усуває розлив самотужки. Зокрема, створили оперативний штаб та залучили аварійно-рятувальні підрозділи. Хоча не було запиту від власника терміналу, але у готовність привели сили філії Морський рятувальної служби.

Додамо, що Minerva Symphony базується у грецькому Піреї. Також ходить під прапором цієї країни.

Актуально Ціни на нафту поступово зростають: яку ситуацію на ринку прогнозують експерти

Де розташовується Новоросійськ / Карта Google

Що відомо про Каспійський трубопровідний консорціум Трубопровід КТК з’єднує нафтові родовища заходу Казахстану та російські родовища на шельфі Каспію з морським терміналом в Новоросійську. Його протяжність становить 1 511 кілометрів. Поточна потужність трубопроводу – 67 мільйонів ​​тонн нафти на рік.

Акціонери КТК – компанії з Росії, Казахстану, США (Chevron і Mobil), Великої Британії (BG), Італії (Eni) та Швейцарії (Oryx).У Росії вже не раз траплялися розливи нафти

  • Наприкінці червня нафтопродукти розлилися на річці Вілюй у Якутії. У підсумку речовина потрапила в воду в районі селища Чернишевський. Причина – технологічний інцидент на об’єкті Вілюйської ГЕС-2. Про обсяг і вид нафтопродуктів, які потрапили у воду, не повідомляли.
  • 29 травня 2020 року в Норильську через розгерметизацію резервуару з дизельним паливом сталася аварія на ТЕЦ-3. У підсумку 17 тисяч тонн нафтопродуктів вилилися на дорогу, проникли в ґрунт і потрапили в річку Амбарна, а також в озеро та річку Пясино, що впадає в Карське море. Через інцидент в Красноярському краї ввели режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Цікаво Масштаб катастрофи – невідомий: як Росія приховує проблеми з розлиттям нафти

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *