Білий дім оцінив, на скільки часу Україні вистачить схваленої допомоги від США

Коротка версія новини

  • Радник президента США оцінює, що виділеної Україні допомоги вистачить до кінця 2024 року. Він також наголошує на необхідності своєчасного надання підтримки.
  • Затримка у схваленні допомоги мала наслідки для України, втрата Авдіївки була спричинена необхідністю економії боєприпасів, за словами Саллівана.
  • Ухвалений остаточно 24 квітня пакет допомоги для України оцінюють у майже 61 мільярд доларів. Він передбачає як військову, так і економічну підтримку.

На скільки вистачить схваленої США допомоги для України / Колаж 24 Каналу

Сполучені Штати Америки оцінили період, на який вистачить наданої Конгресом допомоги Україні. Радник президента США Джейк Салліван зробив відповідну заяву.

За словами радника президента США з національної безпеки, надана Україні допомога забезпечить потреби країни до кінця року – тобто до кінця 2024 року. Про це інформує 24 Канал з посиланням на запис брифінгу, який відбувався 24 квітня.

Допомога Україні має бути своєчасною

Джейк Салліван переконаний, що затримка зі схваленням допомоги мала наслідки для України. Зокрема, через затягування схвалення допомоги, на думку посадовця, наша держава втратила Авдіївки. Він наголосив, що це сталося через необхідність економити боєприпаси.

Наслідки затримки відчули в Україні. За останні пів року Україна була змушена економити боєприпаси, і це призвело до втрати частини території на сході, зокрема Авдіївки,
– зазначив Салліван.

Радник президента США також прокоментував схвалення додаткового фінансування, визнавши, що процес зайняв більше часу, ніж очікувалося. Він висловив задоволення пакетом військової допомоги, але наголосив на тому, що українські військові все ще перебувають під великим тиском.

Цілком можливо, що в прийдешні роки Росія може здобути додаткові тактичні досягнення,
– додав посадовець, акцентувавши на спробі наступу росіян на Часів Яр та інші населені пункти на Сході України.

Більше про ухвалений пакет підтримки

  • Від осені 2023 року в США тривали дебати щодо надання допомоги Україні, які затягнулися через розбіжності в Республіканській партії. Це призвело до затримки у прийнятті важливого рішень.
  • Однак все ж американські політики досягли консенсусу. 20 квітня за законопроєкт про допомогу проголосувала Палата представників, а 24 квітня його схвалив Сенат і підписав президент Джо Байден.
  • Загальний обсяг допомоги для нашої держави, прийнятий Конгресом США, становить майже 61 мільярд доларів, що передбачає як військову, так і економічну підтримку. Крім того, конгресмени проголосували за виділення 26 мільярдів доларів для Ізраїлю.
  • Міжнародні ЗМІ повідомляють, що після ухвалення законопроєкту Білий дім готується відправити в Україну допомогу на суму 1 мільярд доларів, яка може включати далекобійні ракети ATACMS. На думку аналітиків, це новий етап у військовій підтримці.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *