Буде потужна відповідь, – у Зеленського попередили Лукашенка про недружні кроки

У ОП зазначили, що Україна “залишається вірним другом білоруського народу, але не втручається в політичні процеси інших держав”. Відповідну заяву зробив прессекретар президента Сергій Никифоров.

До теми Якби ми хотіли поставити Україну на коліна, зробили б це з Путіним за добу, – Лукашенко

У Офісі Президента відреагували на заяви Лукашенка

Сподіваємося, що не буде недружніх кроків стосовно України з боку Олександра Лукашенка. Якщо ж будуть – це отримає негайну й потужну відповідь і нашої держави, і міжнародної спільноти,
– заявив Никифоров.

Він також додав, що необґрунтовані заяви Лукашенка мають мету – відвернути увагу від драматичних подій, які розпочалися в Білорусі торік і тривають досі.

“Кризу, що почалася після президентських виборів, можна розв’язати лише демократичним шляхом. Та Олександру Лукашенку забракло сміливості ним піти”, – додали в ОП.

Ба більше, президент Володимир Зеленський наголошує, що Україна залишається вірним другом білоруського народу, але не втручається в політичні процеси інших держав.

Що цьому передувало

  • 9 серпня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив низку заяв під час пресконференції. Зокрема вони стосувались й України.
  • Так, Лукашенко розповів, що нібито Україна причетна до підготовки бойовиків. Їх, мовляв, перекидають на територію Білорусі.
  • Також він заявив, що готовий визнати тимчасово окупований Крим російським. Це станеться тоді, коли “останній олігарх в Росії визнає Крим і почне поставляти туди продукцію”.

Источник: www.24tv.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *